• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Devlet millet el ele, güçlü Türkiye için güzel günlere YUNUS KARAKAYA

Devlet millet el ele, güçlü Türkiye için güzel günlere

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2016, 00:00
Fetö'cü askerlerin 15 Temmuz'da yaptığı başarısız darbe girişimi yarın birinci haftasını dolduracak.
Devlet ve millet ele ele verdi ve FTÖ'cü askerlerin planlarını alt üst etti. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan terör örgütü FETÖ/ PYD üyesi bir grup askerin 15 Temmuz tarihindeki darbe girişiminin ardından halkımız demokrasisine sahip çıkmak için sokaklara akın etti. Bu arada milyonlar sokağa çıkmasına rağmen en ufak bir olayının yaşanmamasında halkın sağduyulu davranışının katkısı çok büyük.
15 Temmuz gecesinden bugüne kadar hem darbe girişimine karşı hem de demokrasisine sahip çıkan İzmirliler'in başına bir şey gelmemesi için uykusuz olarak görev yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Terörle Mücadeleden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya, Çevik Şubeden Sorumlu İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Doğu Ateş başta olmak üzere tüm şube müdürleri ve İzmir'de görev yapan 11 bine yakın polis memuruna Türk Milleti adına teşekkür ederim.

Ben size ne diyeyim

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'da giriştiği darbe girişimi ile ilgili olarak en son haberler gelmeye devam ediyor. Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, MİT,
YÖK, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlardan 49 bin 321 kişi görevden alındı ve alınmaya devam ediyor.
Bu görevden alınmalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'li meclis üyesi Banu Gençkan'ın yaptığı paylaşım çok komiğime gitti. Banu Gençkan, "Görevden alınan hakim, savcı, dekan, öğretmen, polis, maliyeci, kamu personeli kadrolarının çoğu boşaltıldı yerine Suriyeliler mi atanacak acaba" paylaşımı hangi kafayla yaptı acaba?

Siyasi mücadele değil

Manisa'nın Demirci'de ilçesinde vatandaşlar "askeri kalkışmaya" yürüyüş ve protestolarla tepki gösterdi. İlçenin Çereşe meydanında bulunan Ak Parti binası önünde toplanan binlerce vatandaş belediye hizmet binası önüne kadar askeri kalkışmayı sloganlarla protesto yürüyüşü yaptı. Belediye hizmet binası önünde toplanan vatandaşlar Belediye Başkanı Selami Selçuk, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Kemal Çelebi ve 22. dönem Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu bir konuşma yaptı.
Belediye Başkanı Selami Selçuk "Bu vatan dedelerimizden kaldı. Hiçbir çapulcuya bırakacak değiliz. Bu mücadelemiz kesinlikle siyasi bir mücadele değildir. Bütün vatandaşlarımız bu ülkenin gerçek sahipleridir. Bu ülke kolay vatan edilmedi" dedi.
Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Kemal Çelebi, "Millet geleceğine, istikbaline, devletine sahip çıkıyor. Geçmiş dönemlerdeki darbeler üniversiteleri karıştılar. Artık üniversiteler milletin yanında" dedi.
MHP İlçe Başkanı Ahmet Kırkaya ise "Bugün biz Cumhuriyet çocuklarına büyük görevler düşüyor. Bizlere bugün çok büyük görev düşüyor" dedi.
22. Dönem Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu "1960'ı babam gördü.
1971'i ben gördüm, 1980'i yaşadım yeter artık. Halkın iradesine saygı göstereceğiz" diye konuştu.
Yazımı Göztepe'nin eski başkanlarından İbrahim Şavkar'ın şu paylaşımıyla bitirmek istiyorum:
Ekonomi iyi olursa demokrasi kazanır. Veriler, kötü değil.
Devletimiz, milletimiz, hep beraber bu ortamdan çıkıp, daha sağlıklı günlere varacağız.. Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milleti ile büyüktür..
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA