• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı YUNUS KARAKAYA

Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2016, 00:00

Türkiye'nin kalbi Pazar günü Yenikapı'da attı.
Aslında sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözü ve kulağı Yenikapı Mitingi'ndeydi.
Yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı "Demokrasi ve Şehitler mitinginde birçok ilk yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleşen tarihi mitingde farklı cephelerden birçok siyasi ve ünlü isim bir araya geldi.
Mitingdeki gelişmeleri ve konuşmaları Ege TV ekranlarında önce Aslı Eren, daha sonra Ayşegül Koç ile birlikte yorumladık.
Yorumlar esnasında söylediğim gibi Yenikapı Mitingi "Aydınlık ve Güçlü Türkiye'nin müjdecisiydi. Tüm konuşmacılar Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurgu yaparken, bölücü terör örgütü başı olan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin şart olduğunu sık sık dile getirdi.
Pazar günü bütün batı dünyası nasıl millet olunur, nasıl tarihe damga vurulur bir kez daha görmüş oldu.
Taraflı tarafsız herkesin birleştiği noktalardan birisi de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün hem Türkiye, hem Türk ve İslam alemi için önemli bir lider olduğudur.
Türkiye'nin ve Türk Dünyasının, İslam coğrafyasının Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine ihtiyacı vardır. Seversiniz sevmezsiniz ama bu bir gerçektir.
Bu birlik ve beraberlik devam ederse Türkiye'de içte kullanılacak bütün ayrıştırıcı provokasyonlar boşa çıkacaktır.

Öngörüsü doğru çıktı

Deneyimli siyasetçi ve işadamı Levent Peşker, FRMTV'de "Gündem Özel" programında konuğum oldu. Kendisiyle 15 Temmuz süreci ve daha sonra yaşananları değerlendirdik.
Kendisi FETÖ elemanlarının kamu kurum ve kuruluşları kadar birçok siyasi partinin de içinde yuvalandığını, bunların da bir an önce temizlenmesi gerektiğine dikkat çekmişti.
Peşker, özellikle AK Parti içinde bulunan FETÖ destekçilerinin bir an önce ayıklanmasını söylemişti. Levent Bey'in bu açıklamasının ardından AK Parti, teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarının ayıklanması çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin genelge yayımladı.
Peşker'in üzerinde durduğu bir diğer konu ise AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın binasının bulunduğu yerden bir an önce taşınması gerektiğiydi. Çünkü parti binası FETÖ operasyonu sebebiyle gözaltına alınan Ahmet Küçükbay'a aitti.
Ve AK Parti İzmir İl Binası yeni yerine taşındı.

Kılıçdaroğlu'dan Demirağ'a gönderme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı Mitingi'nde kadınlara yönelik verdiği mesaj, sanki Foça'nın CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a göndermeymiş gibi geldi bana.
Kılıçdaroğlu, "Bir toplum için nezaketin, şefkatin, sevginin kaynağı olarak gördüğüm kadınlarımızın hayatın her alanında daha çok var olmalarını bize eşlik etmelerini gönülden diliyorum. Kadınlarımızın desteği katkısı katılımı bizim için vazgeçilmez değerdedir. Bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa bilin ki o ülke mutlu bir ülkedir" deyince benim gözümün önüne Gerenköylu Kadın Pazarcılar geldi birden.
Yerel Ürünler Satış Noktası'nın kadınların kendi ürettikleri ürünleri satması için kurulmasına rağmen zabıta ekiplerinin pazarcıların tezgah açmalarına göz yumduğunu, buna itiraz ettiklerinde ise belediyenin kendilerine baskı uyguladığını söylediler.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa bilin ki o ülke mutlu bir ülkedir" sözünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gerenköylü kadın pazarcıların yüzü gülmüyor başkan bilgin olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA