• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Özgürce seçmek ve seçilmek istiyoruz” YUNUS KARAKAYA

“Özgürce seçmek ve seçilmek istiyoruz”

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2016, 00:00

Salı günü yayımlanan "İzmir'de siyasi gündem yoğun" başlıklı yazım CHP kulislerini bir hayli hareketlendirmiş.
Yazım kimilerini kızdırmış, kimilerini gururlandırmış. Tabii o isim neden yok, bu isim neden var gibi tepkiler de gelmedi değil. Ama her eleştiriyi saygıyla karşıladığımı özellikle belirtmek isterim.

ÖNSEÇİM İSTİYORUZ

Yazımın ardından arayan CHP'nin etkin ve köklü isimlerden olan yakın bir dostum, CHP'nin önseçimsiz gelişemeyeceğini dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partinin korku imparatorluğu olmayacağını, adayları önseçimle belirleyeceğine dair söz verdiğini hatırlatan dostumuz "CHP önseçimsiz gelişemez. Parti içerisinde yarış olmalı. Önseçim olduğu takdirde aday adayları daha fazla sokağa çıkar, daha fazla halkla iç içe olur.
Önseçim üyelerle değil delegelerle olmalı. Amasız, fakatsız önseçime gidilmeli.
Tabanda delege söz ve karar sahibi olmalı. Kendi meclis üyesini, belediye başkanını, milletvekilini kendisi seçmeli" şeklinde görüşünü dile getirdi.

YEREL DEĞİL, GENEL İKTİDAR İÇİN ÇALIŞIYORUM

Bu arada Salı günkü yazımda Gaziemir Belediye Başkan adayları arasında ismi geçen CHP PM Üyesi Özkan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye siyaseti yaptıklarını, partiyi genelde iktidara taşımak için çalıştıklarını söyledi. Yıldız, değerlendirmelerin kendisi dışında yapıldığını ifade ederek, "Benim dışımda art niyetli kişiler tarafından Gaziemir Belediye Başkanlığı için basına ismim servis edilmiştir" dedi.
Yalnız CHP'li dostlarımızın CHP PM Üyesi Özkan Yıldız'dan hem kişisel, hem de siyasi duruşuyla ilgili çok övgü dolu sözlerle bahsettiğini söylemeden geçemeyeceğim.
Böyle değerli bir ismi kırdıysam özür dilerim.

Bak şu kurnazlara

Biliyorsunuz İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında, FETÖ'ye finansal destek sağladığı tespit edilen bazı eğitim kurumları bir süre önce kapatılmıştı.
Ancak, kendini açıkgöz sanan kapatılan bazı FETÖ'cü eğitim kurumlarının, hem isim, hem de yönetimini değiştirerek faaliyetlerini sürdürdüğü iddiaları geldi kulağıma.
Kaynaklar bölgesindeki bir özel okulun (ismi bende gizli) önce yönetimini, sonra adını değiştirerek faaliyetini sürdürdüğü öne sürüldü.
İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu okul ile ilgili kısa sürede işlem yapacağından eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA