• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atila Sertel, ölmüş gazeteciye dava açtı YUNUS KARAKAYA

Atila Sertel, ölmüş gazeteciye dava açtı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.10.2016, 00:00

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in son yaptığı olay sanırım duyunca sizleri de rahatsız edecektir.
Bildiğiniz gibi Murat Eştürk, Mehmet Ali Okumuş, Önder Sümer ve Fazlı Oğuzhan, dernek tüzüğüne göre sarı basın kartı olmayan üyelerin dernek üye kayıt defterinden düşümü yapılmayarak 02.04.2015 tarihinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti genel kurulunda oy kullandıkları iddiasıyla şikayetçi olmuşlardı.
Basın Yayın Enformasyon Kurumu da yaptığı araştırma sonucunda olayı doğrulamıştı.
Ancak İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, üyesi olan 4 gazeteci hakkında disiplin cezası uygulama yolunu tercih ederek Anayasal haklarını kullanan Mehmet Ali Okumuş, Önder Sümer, Fazlı Oğuzhan ve Murat Eştürk İGC Tüzüğü'nün 26.Maddesi c bendi uyarınca 1 yıl süreyle geçici olarak üyelikten çıkarmıştı.
Bu dört ismin savcılığa yaptığı müracaat ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 2015/41503 sayılı soruşturma dosyası hakkında 18.05.2015 günü karar verdi. İddia dışında suçlamayı kabul etmeyen şüphelinin yüklenen suçu işlediğini gösterir dava açmaya yeter kanıt ve emare bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

ÖLEN ÖNDER SÜMER'E DAVA AÇTILAR

İşte ne olduysa bu karardan sonra oldu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti 9. Asliye Hukuk Mahkemesine Murat Eştürk, Mehmet Ali Okumuş, Önder Sümer, Fazlı Oğuzhan hakkında "Manevi Tazminat" davası açtı.
Dava dilekçesinde, "Davalılar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri dilekçelerinde, Anayasa ve Kanunlar ile teminat altına alınmış bulunan dilekçe verme, yargı yoluna başvurma haklarını kötüye kullanmış, iddia ve savunma sınırlarını aşan, açıkça iftira mahiyeti içeren ifade ve sözler kullanmışlardır.
Davalaların eylemi açıkça iftira suçunu oluşturmakla aynı zamanda davacıların toplum önünden onur, şöhret, itibar ve saygınlığına haksız saldırı teşkil etmektedir" denildi.
Hem de her bir davalıdan 5 bin TL manevi tazminat bedeline alınarak toplam 60 bin TL faiziyle birlikte istemişler.
Tabii diyeceksiniz dava açmak onların da hakkı.
Ama gözden kaçan bir olay var.
Şöyle ki, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 05 Ağustos 2016 tarihinde yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat eden Önder Sümer'in vefatının üzerinden 1 ay geçtikten sonra davayı açıyorlar.
Rahmetli Önder Sümer 05.08.2016 tarihinde vefat ediyor, Atila Sertel ve Misket Dikmen 06.09.2016 tarihinde dava dilekçesini veriyor.
Kardeşim sizde hiç insaf yok mu?
Önder Sümer amansız hastalıkla mücadele ederken üyelikten attınız, Allah'tan ölmeden önce insafa geldiniz de cezasını kaldırdınız.
Ama bu nasıl bir intikam hırsı ki adam öldü gitti, siz hala ondan manevi tazminat kazanmak için çalışıyorsunuz.
Hiç düşündünüz mü açtığınız tazminat dava tebligatı Önder Sümer'in ailesinin eline geçtiğinde açılarının tekrar katlanacağını?
Adamı mezarında bari rahat bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA