• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çakma solculara Cumhuriyetçilere dikkat edin YUNUS KARAKAYA

Çakma solculara Cumhuriyetçilere dikkat edin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2017, 00:00

CHP Bayraklı İlçe teşkilatı geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda bir araya geldi. Ama bu toplantıda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yaptığı konuşma benim dikkatimi çekti.
Türkiye'nin yıllardır sağ iktidarlar tarafından yönetildiğine dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, konuşmasının bir bölümünde "Sol siyaset başladığından beri çektiğimiz sıkıntıyı söylüyorum.
Çakma solcuları iyi tespit edin. Çakma Atatürkçüleri iyi izleyin.
Çakma Cumhuriyetçilerin iyi izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar toplumun belli noktalarına atanmış ya da seçilmiş kişiler olarak da karşınıza gelebilir. İnanmadan yalandan dolandan belli yerleri işgal edip, 'ben ilericiyim, ben demokratım, ben solcuyum' gibi görünen çakmalarla muhalefeti toparlayamaz" dedi.
Peki, Hasan Karabağ kimleri hedef aldı?
Kim bu çakma solcular ve Cumhuriyetçiler?
Yalandan dolandan belli yerleri yerleri işgal eden solcular kimler?
Gerçi Hasan Karabağ'ın verdiği mesaj yerini bulmuşa benziyor ama yine ben bir sorayım istedim?

ATATÜRK'ÜN MİSAFİR OLDUĞU KONAK

Dünkü yazımda ne olacak bu Foça'nın hali demiştim.
Foça'da Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı otelin son halini görünce ilçenin gerçekten sahipsiz olduğunu anladım.
Her konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk sevdasından dem vuran Foça Belediyesi'nin bu konağa sahip çıkmaması ve ayağa kaldırılması için bir şey yapmamasına çok üzüldüm.
Evet, Ağalar Konağı'ndan bahsediyorum.
Antik Phokaia'nın ve aynı zamanda Osmanlı döneminden 21.yy başlarına kadar iskan alanı olan antik yarımada üzerinde bulunmaktadır. 300 yıllık bir yapı olduğu söylenir.
1992 yılında ki yangında büyük bir kısmı tahrip olmuştur.
Günümüzde maalesef geriye pek fazla bir şey kalmamıştır.
Ağalar Konağı yığma taş zemin üzerine ahşap karkas bir yapıya sahipti. Cephe özellikleri, Safranbolu, Kayseri ve Batı Anadolu sakız tipi ev özelliklerini taşıyordu.
Atatürk 1933 yılında Foça'ya geldiğinde bu yapıda kalmıştır.

FETHİ SEKİN'İ BURHANİYELİLER DE UNUTMADI

Geçtiğimiz ay İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybeden Trafik Polisi Fethi Sekin'in adı Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşatılması için kurum ve kuruluşlar adeta seferberlik ilan etmiş durumda.
Burhaniye Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile geçen karara göre İzmir'de olası büyük bir faciayı önleyen Şehit Polis Fethi Sekin'in adı, Börezli Mahallesi Cezaevi Yerleşkesi ile Börezli Mahalle Mezarlığı arasında kalan caddeye verildi.
Belediye Başkanı Necdet Uysal yaptığı konuşma da duygularını şu sözlerle ifade etti;
"Cesareti ve vatan sevgisiyle son mermisine kadar kahramanca çarpışan, tek başına yüzlerce insana kalkan olan ve İzmir'in bir faciadan dönmesini sağlayan, şehidimiz trafik polisi Fethi Sekin'in adının yaşatılması için Börezli Mahallemizde bir caddeye ismini verdik. Meclisimizde oy birliği ile kabul edilen cadde ismi için meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum" Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve belediye meclis üyelerini bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA