• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demokrasi anlayışınız bu mu? YUNUS KARAKAYA

Demokrasi anlayışınız bu mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2017, 00:00

16 Nisan'a az bir süre kaldı.
Halk demokratik hakkını kullanarak sandık başına giderek "evet" veya "hayır" diyecek.
Ama bazı kesimler demokrasi mücadelesini sanırım farklı anlamış olacak ki ortamı germek için mücadele ediyor.
Bunun son örneğini Narlıdere'de gördük Narlıdere MHP İlçe Başkanlığı tarafından '16 Nisan Referandum Oylaması' için propaganda çalışmalarında kullanılmak üzere giydirilmiş araba gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıya uğradı. Aracın dört lastiği kesici veya delici aletle patlatılmış, giydirme olan yerler kazınmaya çalışılmış, aracın birçok yeri çizilmiş.
Kardeşim bu ne hazımsızlık?
Bu arada MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin, yapılan saldırıyı esefle kınadıklarını söyledi.
Keskin "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunarak adalet önünde hesap vermelerini yetkililerden talep ediyoruz. Demokrasiye sığmayan bu tür saldırılar, bizleri korkutmaz; aksine çalışmalarımıza daha da hız katar. Bizler demokratik şartlarda gerginliğe sebep olmadan çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Liderimizin ve partimizin izinde evet oyunu sandıktan çıkartmak için vatandaşlarımızı bilgilendirerek ikna etmeye devam edeceğiz. Buradan Narlıdere İlçe Başkanlığı olarak tekrar yüksek sesle 'Millet için Evet, Devlet için Evet, Cumhuriyet için Evet, Türklüğün bekası için Evet' diye haykırıyoruz" dedi.

"16 NİSAN SONRASI TÜRKİYE'Yİ KİMSE TUTAMAZ"

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİ- AD) Onursal Başkanı işadamı Barış Aydın, 16 Nisan referandumu ile gerçekleşecek sistem değişikliği sayesinde Türkiye'yi artık kimsenin durduramayacağını ifade etti.
Barış Aydın yaptığı açıklamada, uzun yıllar koalisyon hükümetlerinde kısır çekişmelerle zaman yitiren, kalkınma ilerleme imkanı bulamayan Türkiye'nin dünya tarafından itilip kakılan bir ülke iken, son 15 yılda AK Parti yönetiminde hem demokrasi hem ekonomi alanında büyük bir gelişim göstererek, dünyada sözü dinlenir bir ülke haline geldiğini savundu. Türkiye'nin, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hem ekonomide hem de dış politikada artık küresel bir güç haline geldiğini anlatan Aydın, Suriye ve Ortadoğu politikasını da övdü.
Aydın, özellikle Türkiye'nin ilk kez sahaya indiği Cerablus operasyonu ile artık dış politikada da kimsenin onu dikkate almadan hesap yapamayacağı küresel bir aktör haline geldiğini dile getirdi.
Türkiye'nin artık hep savunmada olan, "ezilip bükülen değil", atak halinde bir ülke olduğunu vurgulayan Aydın, "Türkiye uyuyan bir devdi, Erdoğan o devi uyandırdı.
Artık Türkiye dünya genelinde güçlü bir aktördür" dedi.

'HASTA ADAM ARTIK AVRUPA'

Barış Aydın, bir işadamı olarak Avrupa'da gelecek görmediğini ifade ederek, iş dünyasının yatırımlarını yaparken bunu dikkate almasını önerdi ve "Türkiye kalkınma yolunda hızla ilerlerken AB çöküyor, dağılıyor. Avrupa'nın geleceği yok. Bize bir zamanlar hasta adam diyenler, hızla kendileri o konuma gidiyor" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA