• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi, güzel, çirkin YUNUS KARAKAYA

İyi, güzel, çirkin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2017, 00:00

Hafta sonunda İzmirliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı dinlemek için Gündoğdu Meydanı'nı hınca hınç doldurdu.
Miting alanında ve çevresinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı yoğun güvenlik önlemleri sayesinde istenmeyen olayların yaşanmaması İYİ.
Anne ve babasının yanında Gündoğdu Meydanı'na giden bir çocuğun kullandığı bisikletin ardındaki sepete dolan çocukların ellerinde Türk Bayrağı ile birlikte meydana gitmesi GÜZEL.
Miting sonrası deneyimli siyasetçi Levent Peşker'in sosyal medya hesabından paylaştığı yaşanan olay ÇİRKİN.
Peşker yaşadığı olayı şu sözlerde paylaştı: "Az önce 35 AS 8137 plakalı saat (19.00) belediye otobüsü şoförü T.C. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın resmini taşıyan bir yolcuyu araçtan indirme cüretinde bulundu, müdahale etmemize rağmen vatandaş lanet okuyarak araçtan indi. Müdahale etmem üzerine otobüs şoförü Anafartalar Polis Karakolu'na aracı çekti. Şikayetçiyim dememe rağmen polis memuru işlem yapmayarak ikinci bir yanlış davranışta bulundu.
İzmir ESHOT yetkililerine şikayette bulundum yarın emniyette gerekli yerlere şikayette bulunacağım, şunu herkes bilmeli kimse bu ülkenin Cumhurbaşkanına ve Başbakanına hadsiz davranışlarda bulunamaz, bulunursa gerekli cevabı almalıdır, gerekli mercilere şikayetleri yapmaya devam edeceğim...

OKUYUCULARIMDAN GELENLER

Yazımın bu bölümünü okuyucularımdan gelen maillere ayırdım.
Buca Menderes Mahallesi 154/1 sokak sakinlerinden bir mail aldım. İlgili makamlara aktarıyorum.
Sevgili Yunus Karakaya, Bizler Buca Menderes Mahallesi 154/1 sokak sakinleriyiz.
Aylardır belediyelerimizin tüm gereken makamlarına başvurmamıza rağmen, geçiştirme cevaplarla oyalanarak evimize gitmek için çamur tarlasını aşmaktan kurtulamadık. Resimlerden de anlaşılacağı üzere yaya olarak eve gitmek bir işkence halini aldı. Bizi bu işkenceden kim kurtaracak onu da merak ediyoruz. Buraya boy boy siteler kurulurken, gerekli izinler alınırken bu durumun düşünüldüğünü zannediyoruz. Ama yanılıyoruz galiba.
Belediye yetkililerinin gözlem amaçlı gerçekleştirdikleri kontrollerde bu manzarayı görüp ilgilenmeleri gerekmiyor mu?
Çoluk çocuğumuz buralarda gezip oynuyor. Aynı zamanda bu görüntüler güzel İzmir'in güzide ilçesi Buca'ya hiç yakışmamaktadır. İlçemizin çehresinin değişmesi konusunda çalışmalarını titizlikle sürdüren Başkanımızdan bu konuya da bir el atmasını rica ediyoruz.
Saygılar sunarız.

CENAZE ARACINA ÇELENK KOYMAK YASAK MI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırları içinde cenaze hizmeti veren araçlara cenazeye gelen çelenkleri, "çiçek yaprakları aracın tabanına düşerek kuruyor, daha sonra da toz haline gelip aracın klimasını tıkıyor" gerekçesiyle almama kararı aldı. Cenaze sahipleri çelenkleri mezarlıklara götüremediğinden büyük üzüntü duyuyor, kimi zaman da, araç şoförü ile gereksiz atışmalara girmek zorunda kalıyor.
Vatandaşın bu mağduriyetinin giderilmesi için İBB'nin gerekli tedbirleri alması sosyal belediyeciliğin gereğidir. Saygılarımla.

Nazif Kocatürk (E) Hv. Astsb. İzmirliler Derneği Üyesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA