• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’yi çok aydınlık günler bekliyor YUNUS KARAKAYA

Türkiye’yi çok aydınlık günler bekliyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2017, 00:00

Referandum seçimlerinde "evet" sonucunun çıkmasının ardından, gözler ekonomi dünyasına çevrildi. Referandum süreci boyunca piyasalar siyasetin gölgesinde devam ederken, yerini normalleşme beklentisine bıraktı. Gerçi CHP yenilgiyi kabul edip inadını sürdürmese piyasalar daha rahat bir nefes alacak ve iş dünyası önünü daha rahat görecek ama.
Ne diyelim CHP'dir ne yapsa yeridir (!)

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde değerli dostum Serdar Deniz ve eşi Selen Deniz TRT Kent Radyo İzmir'de "İzmir'in Renkleri" programına konuğum oldu. Türkiye'de önemi yeni yeni anlaşılan uzmanlık dallarından biri de Marka Danışmanlığı konusunda uzman olan Deniz çifti, Tower Life ismiyle kurdukları şirkette firmalara hizmet veriyor.
Programda Serdar Deniz ile ülkemizde ekonomik yöndeki gelişmelerini konuştuk.

İZMİR'DE GIDA YATIRIMI

Serdar Deniz, karamsar tablo çizenlerin aksine oldukça güzel mesajlar verdi.
Deniz "Yatırımcılara tavsiyem şudur; Türkiye'yi çok aydınlık günler bekliyor.
Bu anlamda çok güçlü bir ülkeyiz. Üretebildiğimiz müddetçe ülkemiz çok güçlü olacak. Kısa süreçte 2-3 yıllık bir dönemde ekonominin çok güçlü olacağını inanıyorum. Çünkü hükümetimizin halkı düşündüklerini düşünüyorum.
İzmir, İstanbul'dan çok ciddi göç alıyor. Çeşme otobanındaki 34 plakalı araçları görüyorsunuz önümüzdeki yıllarda bunun turizm değil de ticarete dönüşeceğinin göstergesidir" dedi.
Selen Deniz, İzmir genelinde gıda yatırımının işadamları için cazip olduğunu belirterek; "Fast food üzerine çalışmalar için AVM'leri tercih ediyoruz ama kafe restoran ise insanların sosyalleştiği alanlar olduğu için zaten İzmir'de sınırlı alanlarımız var sahil şeridi, Karşıyaka, Bostanlı'da bu konuda sosyal bir yer. Kentsel dönüşüm avantajlı fırsatlar için kentsel dönüşüm alanları daha müsait. Kurumsal markaları lokasyonlaştıracağımız markalarımız her zaman müsait ama bulunan lokasyonunun fiziki özellikleri önemli.
Kentsel dönüşüm yerleri oldukça müsait. Yatırımlar buraya gelmeye başladı.
İzmir'de de buna öncülük etmeye başladı. Bayraklı bu anlamda öncülük eden bir nokta. Birçok şirket kurumsallarını buraya getirmeye başladı. Yatırımcılar da buraya gelmeye başladı.
Kulelerden çok fazla yatırım yapan müşterilerimiz var. Kuleler yeni yatırımlar olduğu için uygun fiyata alıp ciddi yatırımlar yapmaya başladılar" dedi.

MEHMET CAN GÜNEY DUYGULANDIRDI

ATV'nin fenomen yarışmalarından olan "Kim Milyoner Olmak İster" programında Cumartesi günü İzmirli bir yarışmacı konuk oldu. "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına yeni katılan Can Güney 1969 yılında İzmir'de dünyaya gelmiş ve 48 yaşında olan bir isim. Çeşme Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde memur olarak çalışmakta olan Mehmet Can Güney'in hayatıyla ilgili olarak anlattıkları hem stüdyo konuklarına hem sunucu Murat Yıldırım'a hem de ekran başındaki izleyicilere oldukça duygusal anlar yaşattı.
Hayatının mücadele içerisinde geçtiğini dile getiren Mehmet Can Güney, bebekken camii avlusuna bırakıldığını ve bir subay tarafından Karşıyaka Yetiştirme Yurdu'na bırakıldığını söyledi.
Hayatının yetiştirme yurtlarında ve sokaklarda geçtiğini söyleyen Güney, mücadeleden hiçbir zaman yılmadığını söyledi. Güney çocukları çok sevdiğini, kendisinin sokakta annesiz ve babasız büyümesinden dolayı hayatında çocukların önemli bir yeri olduğu söyledi. Mehmet Can Güney 125 bin liralık soruda çekilerek 60 bin TL kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA