• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mezarlık ziyareti çilesi YUNUS KARAKAYA

Mezarlık ziyareti çilesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2017, 00:00

Okuyucularımın sorunlarını dile getirdiği mailler benim için çok önemli. Bir de o sorun çözüldü mü değmeyin keyfime.
Emekli Astsubay Nazif Kocatürk hafta sonunda yaşadığı mezarlık çilesini içeren bir mail. Ben de sizlerle paylaşmak istedim;
30 Nisan 2017 Pazar günü Buca Yeni Mezarlık'ta mekanı cennet olsun bir yakınımı ziyarete gittim. Alsancak tren istasyonundan İZBAN trenine binmem ile başlayan yolculuk kabristana girmem ile tam 2,5 saat sürdü.
Hem ben, oraya gitme ulaşımını iyi bilenlerdenim.
Kendimi Tınaztepe Kampü Aktarma Merkezi'ne attım çok şükür. Lakin bir de kabristandan geçen 277 nolu otobüsün kalkmasını bekledim. Bekle bekle otobüs kalkmaz. Gittim harekat amirine sordum. "25 dakikası var" dedi. "Kaç dakikada bir kalkar kabristana" dedim. "1 saat 20 dakikada bir" dedi.
Ayrıldım. 16.00'da otobüs geldi bindim çok şükür. İzmir'in en büyük kabristanına, bir ziyaretçi tam 2,5 saatte giriyorsa sorun nerede diye ESHOT kendine soruyor mu? İzmir trafiğine gerçek çözüm bulmak için daha ne kadar zaman geçecek?
"İnsanlar Cumartesi Pazar günü izinli istirahatli. Sevdiklerini ziyarete giderler. Tınaztepe aktarma merkezinden 1 saat 20 dakikada bir araç kaldırırsam bu insanlar mağdur olmaz mı?
Üzülmez mi?" diye kendilerine sormaz mı? "Tınaztepe'den o istikamete fazla yolcu olmadığından sefer saatlerini uzun tutuyoruz" diyecekler. Birçok hattın koca koca otobüsü boş boş gidip gelirken, 1 saat 20 dakikada bir araç çıkarsa, insanlar demek ki başka ulaşım yolları buluyor ya da o bölgeye gitmiyorlar, gelmiyorlar. O yüzden yolcuyu görmüyorsunuz demek ki.
Ayrıca;
Kabristan o kadar büyük ki, ziyarette bulunan şahıs çıkarken yolunu kaybettiği zaman panik bile yapıyor. Bazı yerlere sarı ok ile "çıkış" yazılabilir.
Ayrıca;
Buca Yeni Mezarlık 2. Giriş kapısı yanındaki petrol istasyonu önündeki kavşakta trafik lambası olmadığından, petrol istasyonuna giren ve çıkan, benzin istasyonunun her iki yönünden aşırı hızla geçen araçlar çok büyük tehlike arz etmektedir. Hatta o bölgedeki insanlar 'Burada devamlı kaza oluyor. Kaza yapınca Buca Yeni Mezarlık 2. Kapı durağının kaldırımlarına çıkıyor' dediler.
"İlla birinin ölmesi mi gerekir" diyecektim. Birisi 'o da oldu abi' dedi. "Ben hep buralardayım.
Buca Yeni Mezarlık 1. Kapı önünde kaza oldu. Bir anne ile oğlu motor kazası yaptılar, öldüler" dedi.
"1. Kapı önü daha tehlikeli.
Burada her gün en az iki kaza oluyor" dedi. Kaza olacak korkusuyla otobüsü durakta değil de kabristanın içinde bekledim.
Ziyaretçilerden biri "Otobüs geliyor. Bu otobüsü kaçırsak Kaynaklar'dan gelen başka otobüs yok" dediğinde saat 20.01 idi. Otobüs geldi ve çok şükür Allah'a bir kaza görmeden 177 nolu otobüse bindim.
İlgililerin bu yazdıklarımdan gerekeni yapacaklarına inanıyor, her şey insan için diyerek başarılarının artarak devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA