• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Basit bir trafik kazası değil YUNUS KARAKAYA

Basit bir trafik kazası değil

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2017, 00:00

Türkiye, ilk FETÖ iddianamesini hazırlamasıyla tanınan Başsavcı Mustafa Alper'in feci şekilde can verdiği kamyon kazasını konuşuyor.
Başsavcı Mustafa Alper'in Denizli'de hazırladığı FETÖ iddianamesi, darbe girişiminin ardından Türkiye'de hazırlanan ilk iddianame olmuştu.
Tüm bu gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda Başsavcı Mustafa Alper'in trafik kazasını kimse asla basit bir trafik kazası olarak görmemeli.
Umarım yetkililer bu kazanın perde arkasındaki gerçekleri kısa zamanda ortaya çıkartır.

KAZA MI SUİKAT MI?

Türkiye'deki suikast olaylarının bir hayli fazla olduğunu söylemem sizleri şaşırtmaz.
Peki, suikast neden yapılır?
Kaynaklar 'Suikast bir gerçeği yok etmek ya da toplumda infial uyandırmak, ülkeyi karıştırmak için yapılır' diyor.
Son 50 yıllık tarihimize baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliriz.
Abdi İpekçi, Musa Anter, Uğur Mumcu, Gün Sazak, Eşref Bitlis, Adnan Kahveci, Gaffar Okkan, Recep Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu ve daha birçokları.
Bazılarının failleri bulunsa da bazıları hala aramızda dolaşmaktadır.
Bir kısmı ise bilinse bile suikast olduğu kanıtlanamamıştır.
Her bir olay ülkemizde toplumsal bir kaosa ya da iyi giden bir şeylerin bozulmasına sebep olmuştur.
Bende internette kısa bir araştırma yaptım.

KİMLER NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

ABDİ İPEKÇİ: Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 tarihinde aracının içinde suikaste uğradı. Bu olay ülkede büyük bir infiale neden oldu.

GÜN SAZAK: Milliyetçi Cephe hükümetinin Gümrük ve Tütün Bakanı olan Gün Sazak, 27 Mayıs 1980 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Kaçakçılığın kol gezdiği dönemlerde bakanlığa gelen Sazak, kısa sürede kaçakçılığın önünü kesti. O kadar başarılıydı ki kendisine tamamen zıt bir siyaset görüşü olan Abdi İpekçi, Gün Sazak'a övgüler yağdırmıştır.

UĞUR MUMCU: Gazeteciliğin usta isimlerinden olan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te aracına konulan bombanın patlaması sonucu evinin önünde hayatını kaybetti.
Uğur Mumcu, ölümünden önce çok önemli bir konuyu aydınlatmak üzere olduğunu yakın arkadaşlarıyla paylaşmıştı.

EŞREF BİTLİS: Dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993 günü helikopterinin şüpheli bir şekilde düşmesi sonucu vefat etti. Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek için havalanan helikopter kalktıktan 5 dakika sonra düştü ve Eşref Bitlis bu kazada hayatını kaybetti.

AHMET CEM ERSEVER:
Binbaşı rütbesiyle emekliye ayrılan Ahmet Cem Ersever, 4 Kasım 1993'te elleri önden bağlanmış, kafasına iki el ateş edilmiş şekilde Ankara'nın Elmadağ ilçesi çıkışında ölü bulundu.

ADNAN KAHVECİ: Otobanda ters yola girip karşıdan gelen araçla çarpışan Adnan Kahveci'nin ölümüyle ilgili sır perdesi hala aralanamadı.

ÖZDEMİR SABANCI: Ülkenin önemli işadamlarından Özdemir Sabancı, 9 Ocak 1996 tarihinde makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

ALİ GAFFAR OKKAN: Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Diyarbakır'a yaptığı hizmetlerle herkesin sevdiği ve saygı duyduğu bir kişi olan Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde makam aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

RECEP YAZICIOĞLU: 2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003'de hayatını kaybetti.

MUHSİN YAZICIOĞLU: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve ülkücülerin büyük saygı duyduğu siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu, 5 Mart 2009 tarihindeki bir helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta hayatını kaybetti. Kazadan sonra helikopterin radar altimetresini söken TSK personelleri 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalandı. Bu gelişme Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği kazanın bir FETÖ suikastı olduğunu delillendirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA