• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O tesisi Bahçeli açacak YUNUS KARAKAYA

O tesisi Bahçeli açacak

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2017, 00:00

Manisa dev bir açılışa hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayal ettiğini MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi gerçekleştiriyor. Manisa Büyükşehir'in yapımını tamamladığı Uzunburun Katı Atık Sahası'nın açılışı 4 Ekim günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılacak.

PROJEDE NELER VAR?

Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin katı atıklarının uzun yıllar boyunca depolayacak olan bu tesis Manisa'nın en büyük yatırımı oldu.
Yaklaşık 84 milyon liraya malolan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin kapasitesi günlük 650 ton, toplamda da 3 milyon ton olarak planlandı. Tesis 440 dönümlük arazi üzerinde, inşaat süresi 24 ay, günlük kapasitesi 650 ton, mekanik biyolojik ayrıştırma tesisi kapasitesi yıllık 233 bin 600 ton (günlük 16 saat kapasiteli ve 2 vardiya), kompost alanı kapasitesi yıllık 85 bin ton, sızıntı suyu arıtma tesisi: Membran Biyo Reaktör (MBR) Sistemi kapasitesi günlük 60 metreküp, yakma sistemi kapasitesi saatte 2 bin 500 metreküp, atık depolama kapasitesi Lot-1'de 970 bin 78 metreküp, Lot-2'de 1 milyon 240 bin 929 metreküp olmak üzere toplam 2 milyon 211 bin 7 metreküp olarak projelendirildi. Bu dev projede evsel katı atıkların düzenli depolanması planlanıyor.
Katı atık düzenli depolama sahası, organik ve değerlendirilebilir atıkların ayrı toplanması esasına göre tasarlandı.

CHP'LİLERİ ÜZEN ÖLÜM

CHP İzmir İl Teşkilatının eski yöneticilerinden Zikri Dursun vefat etti.
Bir süredir hastanede tedavi gören Dursun, gülen yüzüyle tüm CHP'lilerin sevgisini kazanmıştı. Yakın dostu Uğur Yelekli, Zikri Dursun'un vefatından önce yaptığı son paylaşımıyla CHP'de yaşanan vefasızlığı da gözler önüne sermişti.
İşte o paylaşım:
"Gülen adam bugünlerde gülemiyor.
Adı Zikri Dursun.
CHP'ye 30 yıllık emeği var. İl başkan vekilliği dahil tüm görevleri yaptı.
Tam bir görev ve ekip adamı siyaseti de iyi bilenlerden ama alan değil hep verenlerden...
Onu üzen son olay da bu kadar emeğin sonunda Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün verdiği işin, aşın elinden alınması idi. Hep deriz ya kendi evlatlarına sahip çıkamayan bir partiyiz işte son kurbanlardan biri de sevgili Zikri idi.
O gülen yüz bugünlerde Tepecik Göğüs Hastanesi'nde yoğun bakımda...
Sevenleri ve gerçek dostları olarak tabii ki süreci takip ediyoruz edeceğiz de.
Ama değerlerimize elden ayaktan düşmeden sahip çıkan bir camia olmalıyız emeğe saygılı bir camia olmalıyız. Aramızdan seçilenler o makama gelmesine katkı koyanları unutmamalı ahde vefalı olmalıdır. Bugünlerde delege seçimlerini yaşadığımız bu partiye emek verenleri güç katanları itibarsızlaştırma, yok sayma çabaları bilinsin ki kendi iktidarını yaratma değil CHP iktidarını yaratmama amacı taşır."

SÜNNET OLMAK İSLAM'IN ŞİARINDANDIR

Günümüzde eski ihtişamında olmasa bile bu güzel adet her yerde benzeri şekilde devam etmektedir. Örf ve adetlerine çok bağlı olan Anadolu halkı, sünnet düğünlerine aynı önem vermektedir.
Sünnetin tarihi çok eskidir. Çünkü Peygamberlerin adetidir. Peygamber efendimiz, sünnet olmayı fıtrat olan beş şeyden biri olarak bildirmiştir. Müslüman ülkelerde bütün erkek çocuklar, ergenlik çağına gelmeden önce bir düğün havası içinde sünnet olurlar. Bu bakımdan sünnet olmaya halk arasında yaygın olarak Sünnet düğünü denir. Geçtiğimiz günlerde MHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyesi değerli kardeşim Seher Dikmen, evlatları Ayberk ve Aybars Ertemel'i sünnet ettirme gurunu yaşadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA