• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnce karizmayı çizdirdi YUNUS KARAKAYA

İnce karizmayı çizdirdi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2018, 00:00

Ben hacıyım diyerek miting meydanlarında muhafazakarların oyunu almak isteyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce karizmayı fena çizdirdi. İnce kendisine hediye edilen "Elif" tablosunu ters tutunca muhafazakar profili yerle bir oldu.
Adaylığının açıklamasının ardından Hacı Bayram Veli Camisi'ne gidip kameralar karşısında namaz kılarak şov yapan Muharrem İnce, mitinglerinde de Kur'an-ı kerim okumuştu.
İnce seçim ziyareti için geçtiğimiz günlerde Gümülcine'ye gitmişti. İnce, burada kendisine hediye edilen "Elif" tablosunu mertek sanarak ters tutunca rezil oldu.

'ELİF'İ MERTEK SANMAK

Bildiğiniz gibi elif, Arap alfabesinin ilk harfidir. Türkçe'deki I harfi gibi uzun bir çizgiden oluşur. Mertek dediğimiz şey ise direktir. Hani eski ahşap evlerin balkonlarında falan olan sütunlar; tahtadan hani...
Bu ikisi de çubuk şeklinde dümdüz şeyler olduğundan bu laf söylenir. Elifi görse mertek zanneden kişi o kadar cahildir ki alfabedeki elif harfini görünce "Aaaa bu sütuna benziyor" demektedir haliyle.

SINDIRGI ÖRNEK OLDU

Sındırgı'da Ramazan geleneği bozulmadı.
2011 yılından bugüne Sındırgı İlim Yayma Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen çocuk iftarı bu yıl da bine yakın çocuğun katılımı ile Şerif Paşa Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olması sebebiyle Sındırgı'daki yetimler de gönül sofrasında ağırlandı.
Ramazan ayının maneviyatını çocuklara yaşatmak adına İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şubesi, Sındırgı Belediyesi, hayırsever esnaf ve vatandaşların yardımları ile düzenlenen çocuk iftarına Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aldemir, ilçe Müftüsü Recep Yaşar, Gençlik Spor Müdürü Rahmi Yörük katıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak, "İftarımıza destek veren esnafımızdan, hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Allah çocuklarımızı hak yolundan ayırmasın.
Bizler her alanda çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak manevi ve ahlaki değerlerle onları bütünleştirmek adına çeşitli projelerimizi de hayata geçiriyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da, "Çocuklarımızın yüzünde bu sevinci görmek onlarla birlikte orucumuzu açmak güzel bir duygu. 2011'den bu yana geleneksel hale gelen bir çocuk iftarımız var. Çoğu ilçede ya da ilde yapılmayan bir organizasyonu Şerif Paşa Meydan'ında gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı maneviyata eriştirecek, ahlaki değerleri unutturmayacak nice projeleri birlikte hayata geçirebilmek dileğiyle. Onlar bizim geleceğimiz. Biz bugün onlara daha güzel bir gelecek bırakmak için hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ahlaklı, vatanına, milletine, dinine saygılı gençlik yetiştirmek en önemli unsurdur" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA