• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yapılandırma fırsatını kaçırmayın ZEKERİYA MUTLU

Yapılandırma fırsatını kaçırmayın

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2016, 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'u onaylaması, esnaf sanatkarlara oda aidatları başta olmak üzere, SGK, belediye, vergi dairesi gibi pek çok alanda borçlarını yapılandırma imkanı tanımaktadır.
6736 sayılı kanun, vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, SGK, belediyelerin alacakları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, YURTKUR öğrenim ve katkı kredisi alacaklarını yeniden yapılandırma fırsatını sunmaktadır.
Buna göre kesinleşmiş kamu alacakları asıl tutarları tahsil edilecek, yurtiçi ÜFE esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezalarından vazgeçilecektir.

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Borçlu esnaf sanatkarların bu fırsattan yararlanmaları menfaatları icabı olacaktır. İzmir Esnaf Teşkilatı, ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan esnaf sanatkarlara böyle bir imkanın tanınmasından memnuniyet duymaktadır.
Yapılandırma kapsamına oda aidat borçlarının da sokulması, üyelerimize ödeme kolaylığı sağladığı gibi, odalarımızın da daha etkin faaliyetlerde bulunmasına vesile olacaktır.
Bilindiği gibi, 5362 sayılı Kanun'a bağlı olarak faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının faaliyetlerini aktif şekilde sürdürebilmeleri ve üyelerine etkin hizmet verebilmeleri için aidatlar büyük önem taşımaktadır.
Meslek kuruluşları; çağın getirdiği yenilikler, değişen alışveriş alışkanlıkları ve gelişen teknoloji alanlarında üyelerine doğru rehberlik hizmetleri vermeye, onların sıkıntılarına çözüm getirmeye ve seslerini duyurmaya çaba göstermektedirler.
Yapılandırma imkanı ile meslek kuruluşları üyelerini üzmeden ve zorlamadan aidatlarını toplayabilecek, varoluş nedenleri olan esnaf sanatkarlara daha kaliteli ve iyi hizmetler verebileceklerdir.
Netice itibarıyla hükümet kesimimize önemli bir fırsat sunmuştur.
Bu imkanı esnaf sanatkar teşkilatlarına sağlayan hükümete ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Aidat yapılandırılması nasıl olacak?

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyemiz Ekim sonuna kadar müracaatta bulunmalı, ilk taksitini de Kasım sonuna kadar yatırmalıdır.
Esnaf sanatkarlar 31 Ekim 2016 tarihine kadar borçlu bulunduğu odaya müracaat etmelidirler.
Bu şekilde, yapılandırmadan yararlanabilmesi mümkün olabilecek, 30.06.2016 tarihine (bu tarih dahil) kadar olan borcun ana parası dikkate alınacak azami 6 aya kadar taksitlendirilebilecektir.
İlk taksitin 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödenmesi halinde, borcun gecikme faiz ve zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir.
Ekim sonuna kadar yapılandırma için müracaat etmeyen esnaf sanatkarların mevcut borçlarının ceza ve faizleri geçerli olacaktır.
Bu açıdan ilgili üyelerimizin vakit geçirmeden yapılandırma fırsatı için odalarına başvurmaları gerekmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA