• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AHMET VELİ OLGUNDENİZ

Ölümün de hayırlısı

ahmet.olgundeniz@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2011, 00:00
Hatırlayacağınızı zannediyorum. Avusturalyalı sözümona bir vahşi doğa uzmanı vardı Steve Irwin. 'Timsah Avcısı' olarak anılıyordu. Bu adam hiç rahat durmaz, nerede bir bela varsa onun peşine takılırdı. Zehirli yılanlarla oyunlar oynar, timsahlarla güreşir, vahşi kedilerin ensesine şaplak atar, hayvan ırkına rahat huzur vermezdi. Sonunda su testisi su yolunda kırıldı... Irwin, Great Barrier Reef'de belgesel film çalışması sırasında dikenli bir vatozun göğsüne iğnesini fırlatması sonucunda öldü.
"Belasını buldu sonunda" demek istemiyorum ölünün ardından, ancak bir insan ne diye metrelerce derine dalıp kendi halinde yaşayan vatozlara kendini zorla öldürtür?
Ölüm kötü bir şey kim için olursa olsun. Ancak bazen ölümün şekli insanları tebessüm ettirebiliyor. Bu hafta sizlerle hem ülkemizden hem de dünyadan bazı ilginç ölüm olaylarını paylaşmak istiyorum. Belki bu pazar sizin de yüzünüze bir gülümseme gelir...
- Bir işçinin 600 tonluk pres makinesinin arasından emeklemek suretiyle geçerek ucundaki 2.450 santigratlık fırında sigarasını yakmaya çalışması. (Karabük Demir Çelik Fabrikaları)
- Tıraş olurken berberin 'rahatlatır' güdümlü, boynu aniden sağa sola çevirme hareketi sonucu, boynun kırılması. (Merkez Berber Salonu, Erzurum)
- Kafasında mermer kırdırmaya çalışan medyatik karatecilerin travma sonucu ölümü. (Esenler Karate Salonu)
- Mideye kaçan sineği öldürmek için ağza Sheltox sıkmak suretiyle ölüm (Sultanbeyli, İstanbul)
- Bir arabaya 11 kişi binip viyadüğe uçmak. (Molla Gürani Viyadüğü, İstanbul)
- Balkona 50 kişi çıkılması sonucu balkonun çökmesiyle oluşan toplu ölüm. (Dudullu'da bir köyde nişan töreninde)
- Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısına kaçan taşı çıkarmak için ayağını silkelerken elektrik çarptığını sanan yardımsever bir laz tarafından kafasına kürek, kalas, vb. vurularak ölmek. (Tunca Köyü, Ardeşen Kasabası, Rize)
- Denizcilik İşletmesi'nin Gaziantep tankerinde geçen bir olay: Geminin üçüncü mühendisi, kontrol için geminin buhar kazanına girer. (Kimseye haber vermemiştir.) Daha sonra işgüzarın biri, "Niye bu kazan kapağı açık?" der ve kapağı kapatır. Akabinde gemi sefere çıkar. (Dilovası İskelesi, Kocaeli)
- Balkondan aşağı işerken çişin elektrik tellerine gelmesi ve elektrik çarpması sonucu ölüm. (Köprübaşı Mahallesi, Urfa)
- Aynı işyerinde biri gündüz biri gece vardiyasında olmak üzere çalışmakta olan baba oğuldan biri mobilet ile işe gitmekte, diğeri ise bir başka mobilet ile eve dönmekte iken, yol üzerindeki sert bir virajda karşılaşmaları ve birbirlerine selam vermek isterken çarpışıp beraberce ölmeleri. (Meram Mahallesi, Konya)

DÜNYA ÖRNEKLER?

Mesela Amerikalı ünlü senarist Tennessee Williams, 1983 senesinde bir otel odasında alkol alırken şişenin kapağını yutarak öldü.
Avusturyalı Hans Steininger 1.4 metre ile dünyanın en uzun bıyığına sahip olmakla ünlüdür. 1567 yılında bir gün yaşadığı şehirde yangın çıktı. Hans da kaçarken bıyığını toplamayı unuttu. Koşarken bıyığının üzerine bastı ve dengesini kaybederek düştü. Yuvarlanırken boynunu kırdı ve öldü.
Son olarak tasavvuf ehli Rus Grigori Rasputin ilk olarak on kişiyi zehirleyebilecek güçteki siyanürden kurtuldu. Onun halen yaşadığını gören katilleri onu dört kere vurdu. Bu kurşunlamadan da canlı çıkan Rasputin'i katilleri elini kolunu bağlayarak denize attı ve ondan kurtuldular.
İyilikle kalın..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI