• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Cannes'ten merhaba

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2010, 00:00
Son beş yıldır Ocak ayının bu günlerinde Cannes'da olmaya alıştık. Ama bu defa sıkı bir soğukla karşılaştık. Bir de Türk Hava Yoları'ndan dört saate yakın rötar gelince seyahat tatsız başladı.
Uzun zamandır THY'da rötara denk gelmemiştim. Anlamadığım şu. Uçağın rötar yapacağını biliyorlar. Buna rağmen normal uçuş saatinde çağırıp sizi güvenlikten de geçirip soğuk ve tatsız bir alana topluyorlar. Bekle bekle anons yok, bilgi yok... Önce "bir buçuk saat rötar var" diyorlar. Beklediğiniz yerde bir THY sorumlusu arıyorsunuz. Bir Allahın kulu yok. Yanımdaki arkadaşım telefonundan genel müdürlüğü arayıp bilgi almaya çalışıyor.
***
Onlar da yarım yamalak bilgi veriyorlar. Sonuçta 14.10'da kalkacak uçak 17.40'da kalkacak deniyor. Fransız turistler bilgi alamadıkları için olaylara tam Fransızlar... Saatlerce bekleyip üzerinde Atina yazan ve Nice olduğu belirtilmeyen bir kapıdan çıkıyorsunuz. Uçakta tam yarım saat motor çalıştırılıyor. Sonra uçak sıra için apronda gıdım gıdım ilerlemeye başlıyor. Her iki dakikada bir uçak kalkıyor ve biz sıramızı bekliyoruz. Homurdananlar, sinirlenip söylenenler var. Bir saat da uçak içinde geçtikten sonra nihayet havalanıyoruz.
***
Rötar da olur, uçak trafik yoğunluğundan alanda da bekler. Bunların hepsi doğal. Ama insanlara koyun muamelesi yapmak. İşte yakışmayan bu... Göya THY dünya markası oldu ama hala yolcusuna duyarsız... Sözünü ettiğim sefer Cuma 14.10 İstanbul- Nice seferi...

YENİ ARAYIŞLAR
Dört meslek birliği sorumluları bu yıl da Cannes'da ki Midem müzik fuarındayız. Belki de en renksiz ve sönük fuarı yaşayacağız. Her yıl kan kaybediyor Midem. Bu sene hevesle izleyebileceğiniz ne bir konser var ne de bir gösteri.
***
Yeni Müzik Tecrübesinin Değerini Biçmek, Sanatçı Gözüyle Eserlerde Yeni Modeller, Dünyadaki Müzik Tüketimi, Telif Haklarında Bugünün Modeli Hala Geçerli mi, Plak Şirketleri ile Streaming ve Download anlaşmaları, My Space Genel Müdürü ile sohbet, Dijital Lisanslamanın Geleceği, Mobil Cep Telefonu Uygulamaları ve Müzik, Sosyal Medyada Sanatçınızın Hayranları İle Buluşma Yolları, Yeni Gelir Kaynakları Nasıl Üretilebilinir, Sanatçı Menajerleri Forumu, Yeni İş Modelleri Arayışı bu yıl ki konulardan başlıklar. Bakalım sizlere anlatabileceğimiz ilginç şeyler olacak mı?

Togo de Rio

Togo De Rio İstanbul Levent'te yeni bir mekan. Hoş bir restoran. Cuma geceleri bizim İzmirlilerin iyi tanıdığı Zeliha Sunal şarkı söylemeye başladı. İlk gecesi oradaydık. Çok renkli repertuvarı ile gelenleri yine coşturdu. Restoranın sahibi Nuray Haseki'den Cumartesi geceleri için bize de bir teklif geldi. İşletmeyi ve mekanı beğendiğimizden "Evet" dedik. Uzun zamandır İstanbul'da sürekli çalışacağımız ve dostlarla buluşacağımız, onlarla müziğimizi paylaşacağımız bir mekan bulamıyorduk. Brezilya mutfağının hakim olduğu, Brezilayalı kızların aralarda dansettikleri bir restoran Togo De Rio. Gelecek Cumartesi başlıyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde İzmir'e geleceğimiz için, sonrasında da İzmir'de başka sürprizlerimiz olacağından Rio'daki programlarımızı bir süre sonra haftanın başka bir gecesine de kaydırabiliriz.
***
Hale bakın... Şöyle aklı başında bir saatte, bizim kuşağın gençlerle de birlikte yemek yiyeceği ve özlediği müziği dinleyeceği bir mekan bulunca nasıl da sevinip paylaşır olduk. Oysa bir zamanlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI