• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 27.06.2010, 00:00
1966 yılı. Atatürk Lisesi son sınıfta fen bölümünde okuyorum. Okul zaten çok ağır. Sıkı ders çalışmak lazım. Ama gönlüm müziğe düşmüş. Güzel de bir orkestra kurmuşuz. Adı: Sol Anahtarları. Yaz ayları için Ayvalık'tan teklif aldık. Çamlık Gazinosu'nda her akşam çalacağız. Fırsat kaçar mı? Kabul ettik.
Okullar kapanınca ver elini Ayvalık. İki ay boyunca müzik yapacağız. Ayvalık'ın en güzel yerinde çam ağaçları arasında bir tepe. Çamlık gazinosunun kapalı yerine altı karyola ve elbiselerimiz için dolap koydular. Bahçesine bir sahne yapıldı. Üstelik sahneyi de biz boyadık. Akşamları masalara örtüler atılıyor. Işıklar romantikleşiyor. Ayvalık sosyetesi, gençleri kimi yemekli, kimi içkili, bizi dinlemeye ve dansetmeye akın akın Çamlık Gazinosu'na geliyorlar.

MODA ŞARKILAR

Biz de iyi bir repertuvar hazırlamışız. Günün en moda Peppino Di Capri, Adriano Celentano, Beatles şarkılarını okuyoruz. Cher'den "Bang Bang", Beatles'dan "Paperback Writer", Rolling Stones'dan Paint It Black, Michel Polnareff'den "La Poupee Qui Fait Non", Hugues Aufray'den "Celine", Four Tops'dan "Reach Out I'll Be There", Tony Cucchiara'dan "Se Vuoi Andare Vai" gibi o günün en moda şarkılarını çalıp söylüyoruz...
Orkestramız "Sol Anahtarları" altı gençten kurulu. Ben şarkı söylüyorum. Orgda Kaya Güngör, gitarda Gündüz Giresunlu, bas gitarda Yalçın Kezer, saksofonda Okay Erzin ve davulda Vedat Soyalp var...
Müzik yapmak, harçlık kazanmak, tatili bedavaya getirmek iyi güzel de, ikmale kaldığım dersler var. Ders çalışmak da lazım. Hele fizik çok zor geliyor. Haftanın iki günü fizik kursu için sabahları erken kalkıp otobüsle İzmir'e gidiyor, iki saatlik kursun ardından tekrar Ayvalık'a dönüyorum. Hem yorgunluk hem de Çin işkencesine dönüyor bu gidiş gelişler. Ama babama söz vermişim dersleri ihmal etmeyeceğim diye. Sözümü tutmam gerek...

TEKNEYLE BALIK AVI

O yaz, sakin bir Temmuz gecesi programdan sonra dolunayda tekne tutup Ayvalık koylarında balık avlamaya gidiyoruz. Ay ışığında denizin dibi görünüyor. Unutamadığım bir güzellik, harika bir manzara. Yanımda transistörlü radyom var. Frank Sinatra'nın seslendirdiği yeni şarkısı "Strangers In The Night"ı ilk kez o gece dinliyoruz arkadaşlarımla. Ayvalık koylarında. Şarkının tadına varabilmek için nefeslerimizi tutuyoruz. Tam 44 yıl geçmiş üzerinden ve ben o Ayvalık gecesini kare kare hatırlıyorum.
Denize Sarmısaklı plajından girer Cunda'dan güneşin batışını izlerdik. Güzel arkadaşlıklarımız olmuştu. Çok keyifli bir Ayvalık yazını ilk gençlik yıllarımızın heyecanıyla yoğurup anılarımıza yerleştirmiştik...

TEKRAR SOLUMAK
Geçen yıllar içinde İzmir yaşamımda Ayvalık nedense geri plana düştü. Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris öne çıkarken... Birkaç kez uğradım ama Çamlık anısından başka beni çeken bir şeyler yoktu Ayvalık'ta. Oysa ben Ayvalık'ı tekrar solumak, orada yeni heyecanlar tatmak istiyorum. Belediyenin başarılı organizasyonlarını duydum. Geçen hafta halkla ilişkilerden Selen hanımla da görüştük.
Hiç belli olmaz bakarsınız 44 yıl sonra bu kez Aysun'la birlikte ve Osman İşmen Orkestrasıyla Ayvalık'ta konsere gelip yepyeni güzellikler yaşarız.
İşte 1966 Haziran ayından bir anı fotoğrafı. Kendi boyadığımız sahnede Sol Anahtarları olarak Çamlık Gazinosu'ndayız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA