• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Yalan Dünya

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2012, 00:00
Kızımız İlkyaz bir Gülse Birsel fanatiği. Yıllardır yazdığı kitapları eksiksiz okuyor, röportajlarını kaçırmıyor, dizilerini izliyor ve bir gün onunla tanışıp onunla çalışmanın hayalini kuruyor...
Gülse Birsel'in "Avrupa Yakası" televizyon dizisinden sonra neler yapacağını İlkyaz gibi ben de merak ediyordum. Geçen hafta televizyon karşısına ailecek oturduk ve Birsel'in yarattığı yeni diziyi birlikte izledik.
***
"Yalan Dünya" ya hemen ısındığımı söyleyemem. Biraz yabancılık çektim. Sonra acele etmemem konusunda kendimi uyardım. Hem diziyi çekenlere hem de kendime biraz süre tanımalıydım. Oyuncuları ve çekimleri çok iyi buldum. Tam bir Amerikan sitkomuydu izlediğim. Teknik olarak İstiklal Caddesi'nin uzak görüntüleri beni çok rahatsız etti. Temposu çok iyi, hiç sıkılmadığımı ama fazla gülmediğimi farkettim. Diziyle ilgili görüşlerimi yazmak için ikinci bölümü beklemeye karar verdim.
***
Ve ikinci bölümü çok eğlenerek, bol kahkaha atarak izledikten sonra düşüncelerimi sıralıyorum:
Bu dizi "Avrupa Yakası"ndan daha çok tutacak...
Oyuncular harika. Favorilerim:
Olgun Şimşek (İki ayrı karakteri canlandırıyor. En zoru onunki. İki zıt karakter. Sonuç mükemmel.)
Bartu Küçükçağlayan (Ailenin karanlık tavırlı yirmi yaşlarındaki ruh hastası üyesini canlandırıyor. Altın portakal kazandığı filmini izlemedim ama dizide müthiş.)
Hasibe Eren (Ailenin sonradan görme, rüküş, sınıf atlama derdindeki kızı. Bartu'nun annesini oynuyor.)
Sarp Apak (Popüler, paralı ve havalı oyuncu. Performansı mükemmel.)
Füsun Demirel (Hasibe'nin annesi rolünde. İzlemeye doyamadım.)
Altan Erkekli (Ailenin sözde otoriter reisi. Rolüne cuk oturmuş.)
Nihal Yalçın (Nevrotik bir dizi oyuncusunu canlandırıyor. Çok başarılı.)
Gupse Özay (Beyazıt'ın sözlüsü rolünde. Harika bir karakter yaratmış. Bayıldım.)
İrem Sak (Pavyon şarkıcısı rolünde. Bu kadar mı yakışır bir oyuncu rolüne. Ona da bayıldım.)
Hakan Meriçliler (Kendine hayran oyuncu rolünde nefis bir narsist karakter canlandırıyor.)
Beyazıt Öztürk de (Gülse'ye aşık olan evin oğlu), Öner Erkan da (Gülse'nin kardeşi rolünde), Tuna Orhan da (televizyonun üç kağıtçı dahi yönetmeni), Ömür Arpacı da (Laz marangozu oynuyor) ve Gönül Ülkü de ( O da dizinin nazar boncuğu) rollerine yakışmışlar.
***
Favorilerim diye başladım. Tüm oyuncuları sıraladım. Cast son derece başarılı. İlk bölümde dikkatimi çeken teknik hatalar ikinci bölümde ortadan kalkmış. Onun için de tebrikler.
Gülse Birsel'e alkışlar.
Ama diziyi yayınlayan kanal yönetimine şikayetim var. Bir sitkom bu kadar uzun tutulur mu? Vur deyince öldürüyorsunuz. Bırakın tadı izleyenin damağında kalsın. İlk bölümü izleyiciyi etkilemek açısından uzun tutabilirsiniz ama, sonraki bölümleri lütfen yayınladıklarınızın yarısı kadar düşünün ve yayınlayın. Ya da iki saati dört saate çıkarın. Reklamlarla sabaha kadar uzasın. İzleyen yorgun düşsün. Bir kaç hafta sonra da "Yeter be kardeşim" diyerek isyan bayrağı açsın.
Sizde hiç insaf yok mu?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA