• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 18.03.2012, 00:00
Yıllardır derbi maçları öncesi aynı şeyler oluyor ve ne kulüpler ne de devlet karaborsacılığın önünü kesemiyor. Şikayetler belli, sistem belli, satan belli, alan belli ve sadece laf üretiliyor kimse çareyi söylemiyor ya da çareyi bilen kılını kıpırdatmıyor
Dünkü Fenerbahçe- Galatasaray derbi maçı öncesi yine aynı haberler yayınlandı medyada. Fenerbahçe'nin 34 bin kombinesi var ve stad kapasitesine göre 15 bin bilet Salı sabahı saat 04'te Biletix gişelerinde satışa çıktı. Yazılanlara göre anında bitti.
Fenerbahçe Kulübü açıklama yapıyor, Biletix açıklama yapıyor. Karaborsada bilet fiyatları bin iki yüz liraya çıkıyor. Facebook ve twitterdan karaborsa bilet satışları yapılıyor. Ama bu kadar biletin nasıl buharlaştığını biz hala anlayamıyoruz.
***
Biletix açıklamasında özetle şöyle diyor:
"Fenerbahçe- Galatasaray derbisi biletleri üzerinden edinilebilecek haksız ve yasa dışı kazancın önüne geçmek ve taraftarı mağdur etmemek adına; Fenerbahçe Kulübü ile birlikte her bir biletin işlemi tek tek kontrol edilmektedir. Bu bağlamda, kural dışı yapılan tüm satın alma işlemlerinin tespit edildiğini belirtir; bu şekilde elde edinilen biletlerin stada giriş hakkının engelleneceğine dikkat çekmek isteriz.Aynı hassasiyet doğrultusunda kontroller maç anına kadar devam edecek ve bu tip uygunsuzlukların tespiti halinde stada girişler de benzer şekilde engellenecektir... Biletix çalışanları ve iş ortaklarının yanı sıra satın alma işleminde yasa dışı bir yol izlediği ispat edilen kişi veya kişiler hakkında da yasal işlemlerin hemen başlatılacağını belirtiriz."
***
F.Bahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, korsana karşı taraftarları uyarıyor: "Haklı isyanı anlıyoruz. Kulüp gerekli çalışmaları yapıyor. Karaborsanın temeline iniliyor, tespitler yapılmaya çalışılıyor... Kapasite sınırlı ve müthiş bir talep var. Yapılan ilk incelemelerde bazı sitelerde bilet olmadığı ve dolandırıcılık ihtimali var, dikkat edelim. Tespit edilen bazı biletler iptal edilecektir."
***
Ben Cumartesi sabahı bu yazıyı yazarken Biletix internet sitesinden kural dışı alındığı tesbit edilen biletleri koltuk numaralarıyla duyurdu. Açıklamalara göre de karaborsadan bilet alanların maça girebilme şansları kalmadı. Yeniden bilet basılıp satılma ihtimali belirdi. Peki ya dünyanın parasını ödeyip karaborsadan bilet alanlar ne yapacak? Paraları çöpe gidince akıllanıp bir daha karaborsadan bilet almayacaklar.
Peki gerçekten bu uygulama ile akıllanacaklar mı? Bundan böyle karaborsacılık bitecek mi?
Pek sanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla devlet bir şey yapamıyor. Çünkü karaborsacılar yasalardaki açıkları çok iyi biliyorlar ve ona göre hareket ediyorlar.
Önümüzdeki günlerde bu konu ayrıntılarıyla masaya yatırılacak gibi. Tedbirler işe yarayacak mı? Kulüpler ve biletix birlikte hareket edince sorunlar çözülecek mi? Devlet olanları seyretmeye devam mı edecek. Yoksa yasalardaki boşlukları dolduracak mı?
***
Yoksa devlet uyuyor mu?
Londra'nın ev sahipliği yapacağı 2012 Olimpiyat Oyunları'na rekor katılım ve madalya hedefiyle hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi söküğünü dikemiyor.
Gazetelerden okuduğuma göre Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) bilet temin etmeyi unutunca işler karışmış. 2011 yazında satışa çıkarılan biletler tükenmiş. Bakan Suat Kılıç, TMOK'tan Uluslararası Olimpiyat Komitesi'yle (IOC) temasa geçilmesini istemiş. IOC'de yol göstermiş:
"Karaborsadan bilet almayı deneyin. Bazı Afrika ülkeleri, aldıkları biletleri satışa çıkarmış."
Balık baştan mı kokuyor ne!...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA