• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 19.08.2012, 00:00
Ramazan ayını bitirdik. Bugün Şevval ayının ve Ramazan Bayramı'nın ilk günü. Öncelikle iyi bayramlar hepinize...
Bodrum'da bale festivali ve harika gösteriler var. Üstelik davetiyelerimiz de. Dostlar bizi çağırıyorlar, "Gelin artık bir kaç gün kalın bizde" diye. Sinan Özer harika bir butik otel açtı hala gidemedik. Suavi yeniden baba oldu. Eşi Gönül, Suada'yı doğurdu. Onlar bekliyor gidemedik. Bir bizi bekleyen dostlar listesi çıkardım. Her birinde ikişer gün kalsak, bir ayımız Bodrum'da garanti. Neyse bir başka zaman inşallah...
***
33 yılda bir Ramazan Bayramı aynı günlere denk geliyor. Gelin şimdi anılarımızı bir yoklayalım ve 33 yıl öncesine uzanalım. 1979 yılının 19 Ağustos'u Ramazan Bayramı'nın ilk günü. Kaç yaşındasınız? Aranızda henüz dünyaya gelmeyenler var mı? Neredesiniz, ne yapıyorsunuz?
***
Ben ilk evliliğimin son yazını yaşıyorum. İşlerim de yoğun. Nükhet Duru'ya, Gökben'e hazırladığım albümler zirvede. Sırada "Gazino 1 Numara", "Rıza Silahlıpoda" albümleri var. Emin Fındıkoğlu ve Onno Tunç'la Polifon Müzik Dersanesini kurmuşuz. Bir çok sanatçının da sahne çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Aralarında Suna Yıldızoğlu, Selma Güneri de var. İzmir Fuarı o yıllarda 20 Ağustos- 20 Eylül arasında açık. Gazinolar büyük rekabet halinde. Ben de sanatçılarımızın bağlantıları için İzmir'deyim... Bazı sanatçılarımız Urla'daki Nebioğlu Tatil Köyü'nde kalacak. Hareketli, heyecanlı ve bereketli günler...
Kimin aklına gelir 23 gün sonra 12 Eylül ihtilalinin olacağı. Sokağa çıkma yasağı. Her şeyin altüst olacağı...
33 yıl önce aynı tarihe denk gelen Ramazan bayramını düşününce aklıma bir çırpıda bunlar geldi... Kimbilir sizde de ne anılar canlandı?
***
Bayramı Aysun'la Sultanköy'deki yazlığımızda geçirmeye karar verdik. Bayramın ikinci günü CNN Türk'de saat 12.00'de Aynur Tartan'ın sunacağı programda sizlerle birlikte olacağız. İlkyaz bize harika bir bayram armağanı verdi. Mezuniyet için çektiği ve yönetmenliğini yaptığı kısa metrajlı "Bir Kurabiye Öyküsü" adlı film, Altın Koza'da finale kaldı. İlk yönetmenlik denemesinde müthiş bir başarı.

Joy FM'in ayıbı

Arabamın radyosunda hafızaya aldıklarım arasında özellikle ikisini sıkça dinliyorum. Biri Joy FM, diğeri NTV Radyo... İkisinin de çaldığı müzikler tam bana göre. Çarşamba günü Joy FM beni hayal kırıklığına uğrattı. Öğlen 12 haberlerinde tam 24 saat önceki haberleri okudular. PKK'nın serbest bıraktığı Hüseyin Aygün için hala bulunamadı derken, o akşam Avusturya ile karşılaşacak Milli Takımımız için "yarın akşam Avusturya ile oynayacak" haberini geçtiler. Güzel müzikler çalıyorsunuz, haber kanalı değilsiniz. Ama 24 saat önceki haber bültenini okuyacak kadar da sorumsuz davranamazsınız. Joy FM'e olan sempatim deprem geçirdi, güvenim kayboldu... Sevdiğim bir radyo olduğu için uyarmak istedim.
Sıkça dinlediğim NTV Radyo'da çok sevdiğim bir program var. Cumartesileri denk getirip dinlemeye çalıştığım "Laterna". Programı hazırlayıp sunan Özge Ersü'yle tanışmıyorum. Merak edip internetten araştırdım ve izini bulup yazıştım. Meğer yıllardır Fransa'da Nice şehrinde yaşıyormuş. Önümüzdeki günlerde İstanbul'da buluşacağız. Bana yıllar sonra radyoda program dinleme zevkini yaşatan bu meraklı ve başarılı programcıyı sizlere daha çok tanıtmayı arzu ediyorum.
***
Futbol ligi başladı. Sahalarda ve ekranlarımızın başında kimbilir nefesimizi tutarak ne heyecanlar yaşayacağız. Maçlara giden iyi seyirciden bir ricam var. Kötü seyirciye engel olsunlar. Fanatikleri ve holiganları aralarında tutmasınlar. Gerekirse ihbar etsinler. Üç beş manyak yüzünden milyonlarca futbol sever üzülmesin, zarar görmesin.
Toltsoy ne demiş: "Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA