• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aldatıldım, boşanmalı mıyım? ARMAĞAN PINAR ADANAR

Aldatıldım, boşanmalı mıyım?

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2014, 00:00
Soru: Kocamın beni aldattığını öğrendim. Kocama bunu söylediğimde inkar etti. Ben de boşanma davası açtım. Ama o bir şans daha vermemi istiyor, ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen yardım edin.
Cevap: Hanımefendi, "laf aramızda" bir kadın kocasıyla gönül bağı tamamen kopmuş ise ancak o zaman boşanmak ister. Aldatılmak işin bahanesidir. Yani eğer kocanız ile aranızdaki sevgi tamamen bittiyse "Bardağı neden mutfağa götürmedin de, sehpanın üzerinde bıraktın" söylemi bile bir boşanma nedeni olabilir. Eğer kocanıza karşı duygularınız bitmediyse, boşanmak yerine ilişkinizi tekrar gözden geçirmek için eşinizle birlikte bir aile terapistine gidebilir ve yardım alabilirsiniz.

Kızım bizden uzaklaşıyor

Soru: 15 yaşındaki kızımla sürekli çatışıyoruz. Annesi de ben de ona nasıl davranacağımızı bilemiyoruz. Her istediğini yapmaya çalışıyoruz. Sürekli arkadaşlarıyla gezmek istiyor. Elinden telefonu düşürmüyor. Odasına kapanıyor ve bilgisayarda zaman geçiriyor. Kızım bizden uzaklaşıyor,korkuyoruz. Ne yapabiliriz?
Cevap: 15 yaşın en önemli özelliği ergenin bağımsızlık duygusunun artmasıdır. Ailesine "birey" olduğunu kabul ettirme mücadelesine girer. Ailesine karşı gelmeye başlar. Telefonda arkadaşlarıyla konuşma süresi gittikçe artar. Ödevlerini yapmak, ders çalışmaktansa ergen bazen 3-4 saat telefonda arkadaşlarıyla zaman geçirebilir. Sizden uzaklaştığı doğru ama bunu yapmasının nedeni size olan olumsuz duyguları değil "büyüme" mücadelesidir. Anne babaların bu süreci iyi yönetmeleri, çocuklarıyla arkadaş olmaktansa onlar için birer ebeveyn olmaları, sığınacak liman, otorite figürü olmaları daha önemlidir. Ergen için önemli olan başı derde girdiğinde ya da bir sıkıntısı olduğunda anlaşılma ve yardım alma ihtiyacıdır. Aileler bu dönemde fırtınaya karşı sağlam durabilmeyi becerebilmeliler. Ergenin ihtiyacına, gelişimine göre aileler de kendilerini yenilemeliler. Ergen ailesi tarafından fikirlerine saygı duyulmasını ve kabul görmeyi ister. Bunu başarabilen ailelerin çocukları da daha olgun bir kimlik geliştirebilirler.

Karımın titizliğinden bıktım!

Soru: Karımın titizliğinden artık bıktım. Eve geldiğim anda "Oraya oturma kirlenir", "Şunu yap temiz kalsın" diye diye beni evimden soğuttu. Bir ara boşanmayı bile düşündüm. Bu huyundan nasıl vazgeçer?
Cevap: Beyefendi aşırı titizlik ve düzenlilik bir huy değil "obsesif kompulsif bozukluk" denilen bir hastalıktır. Bu konuda eşinizin bir psikiyatristten yardım almasını öneriyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI