• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

New York'ta yeni yıl

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2015, 00:00
1 milyon kişinin katıldığı Time Square'deki kutlamada1 tonun üzerinde konfeti saçılmış. Ertesi gün ise başta Rockefellar'daki ağaç ziyareti, Saks Fifth Avenue'deki ses ve ışık gösterileri, Broadway turları, dev indirimlerden alışveriş...

Geldi geliyor derken Amerika'nın meşhur tatil ve bayram furyası geldi, geçti. Christmas ile başlayan renkli görüntüler, aile yemekleri, özel, genel ve dini kutlamalar yeni yıl kutlamaları ile bitti. Bu arada alışveriş çılgınları kasım ayındaki 'kara cuma'daki fiyat çılgınlığının altında bir heyecan yaşadı yortudan sonra. Ocak 2 den itibaren de her şey yerlere vuracak bir fiyat politikasına girdi. Yüzde 70-80'lere düşüyor tüm değerler. Amaç yeni sezona tertemiz girmekmiş.
"Happy Holidays' yani 'Mutlu Tatiller' lafı 24'ünden itibaren herkesin dilinde. Okullar vs, tatil olduğundan herkes NY'a ve de tatil yörelerine saldırmış durumda. Hani büyük şehirler boşalır genelde uzun bayram tatillerinde, burada bunun aksini gördüm. Tanıdıklarımın çoğu Hampton, Colorado, Texas, California, Florida vs yolunu tutar veya evlerinde geçirirken NY hınca hınç doluyor.

UZUN KUYRUKLAR
Milli duyguları çok kuvvetli olduğundan bayram vitrinlerinin, Rockefeller Center'dan tüm meydanlara kadar süslenen ağaçların, değişik heykel ve yapıların önünde resimlerini çekmek için adeta kuyruklar oluşturuyorlar. Bayram günü kapalı olması gereken çoğu mağaza satışlarında tepeye vurmuş. Çoğu Broadway'de olan tiyatro ve müzikallerin sergilendiği salonların kapalı olmalarına karşılık sinemalar full doldu. Ben de birkaç tercihten sonra (ki yılın en güzel filimleri bu tatille başlıyor) "In The Woods"a gittim. Meryl Streep (bu filimle Oscar'a aday), Chris Pane ve Johnny Deep'in oynadığı bu dev müzikalde yer yer tiyatrodaymış gibi uzun alkışların oluşması o kadar değişik ve yakın geldi ki bana...

TÜRK GECESİ
Geçen akşam yeni yeni öğrendiğim ve de epey Türk'ün yaşadığı New Jersey'e gittik. 'Şamdan'a. Adından da belli olacağı gibi bir Türk restoranı ve de Türk kebapçısıydı. Sahiplerini tebrik ediyorum, bu kadar sade şıklıktaki bir mekan işlettikleri ve de bu kadar güzel servisle bu kadar iyi yemek ikram ettikleri için. Restoranın bir bölümünü kapsayan NY Fenerbahçeliler geceye tek geçtiğim ses sanatçısı kibar, yakışıklı, seviyeli ve de muhteşem sesli Eşref'i davet etmişler. Süperin üstünde bir Türk gecesi yaşadık. Bol bol hasret giderdik.
Noel ve yılbaşı dolayısı ile olsun, daha önceden çok tutulan gösteriler olsun çoğu şov bugün bitiyor. İşte bunlardan biri dünya çapında üne sahip birbirinden güzel 40 kızın revüsü 'The Rockettes' ve onların sergilediği 'Christmas Spectacular'... NY'un klasiği Radio City'de, her gün binlerce, her hafta yüzbinlerce kişinin izlediği rengarenk muhteşem bir gösteri. İşte bunlardan biri daha 'The Real Thing'. Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal, Cynthia Nixon ve Josh Hamilton gibi tanınmış sanatçıların rol aldığı oyun. Son dakikada yılbaşında gittiğim Greenwich'ten dönüp 1 bilet kapıp yetiştim. İyi ki de yetişmişim, süper bir oyun yakalamışım son dakikada.
Broadway hastası ben, bir gösteriye daha son anlarda yetiştim. 'Tockatero'... Bu bilenler bilir Monte Carlo'nun meşhur balesidir. En büyük özelliği tüm dansçılarının balet yani erkek olması. Dünya çapındaki bu gösteriyi yine tıklım tıklım bir salonda, buranın en önemli bale gösterilerinin gerçekleştirildiği 'Joyce'da seyrettim. Hem hakiki ve ciddi ve zor bale gösterilerini peşpeşe sıralıyorlar hem de güldürmekten kırıp geçiriyorlar ortalığı.

EVDE KUTLAMA

Benim yaşamımın yarısından fazlası işimden dolayı yılbaşı, bayram ve tüm tatiller boyunca çalışarak geçtiği için midir neden bilmem yılbaşı, yaşgünü vs. günler ve gecelerde zoraki gelir süslenip davetlere gitmek ve de mecburi eğlenmek. Bu yüzden evimde TV seyrederek geçirmeye karar vermiştim ki yakın arkadaşım Zeynep Tuğsuz ve eşi ve Fiona'yı kırmadım ve Greenwich'e gittim onlarla. Muhteşem bir ev yemeği yedik, tabii ki belli bir saatten sonra modern yaşamın ilkelerinden (!!!) herkes telefonuyla instagram, face... TV'den o meşhur Time Square'deki kutlamayı izledik. Son olarak NY'un 'in'lerinden Soho'da mutlak tavsiye edeceğim bir ufacık ama tadları kocaman olan bir pastahane var. Tam Fransız, hani kruasan, tart, milföy... Severseniz lütfen gidin ve beni anın, 'Ce si& Ce la'... o kadar beğenirim ki face'ten arkadaşlarıma yeni yılın şu an da kandilimizin tatlı geçmesi için resim yolladım. Bu arada nerede diye soranlara Soho Spring'de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA