• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avrupa Caz Festivali’nde İzmir’e yıldız yağacak BÜLENT GÜRLÜK

Avrupa Caz Festivali'nde İzmir'e yıldız yağacak

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2013, 00:00
İzmir Avrupa Caz Festivali, bu yıl 20'nci yaşını kutlamanın heyecanıyla caz severlerle buluşacak. 4 ve 20 Mart tarihleri arasındaki coşkulu günlerin tanıtımı için, geçtiğimiz hafta İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper tarafından basın toplantısı düzenlendi. Her yıl olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi'nin de omuz vereceği Caz Festivali'nin programı, o oturumda açıklandı...
İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir gibi kentlerin yıllık takvimine kıyasla 'festival fakiri' sayılan İzmir'de, en önemli 2 organizasyona imza atan İKSEV'in rolünü iyi anlamak ve projelerine daha çok sahip çıkmak lazım...
***
Biliyorsunuz caz, özgürlük ve isyanın tınılarını onlarca farklı disiplinle dile getiren bir müzik. Her ezgisinde, her sesinde, her şeklinde insanı kışkırtan, elektriklendiren bir coşku seline kapıldığınızı, yüreğinizin yerinden oynadığınızı hissediyorsunuz.
İKSEV'in sanat kurulu da cazın değişik tellerinden ustaları, grupları seçerek, o engin yelpazenin türlü renkleriyle bizi buluşturmaya çalışıyor. Daha öncekiler gibi, bu yılın programı da şimdiden merak uyandıran, heyecan verici sürprizlerle dolu...
***
Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek festivalde 10 konser, 2 sergi ve Akademi İKSEV'de düzenlenecek 2 seminer yer alacak.
Festivale katılan tüm sanatçıları gençlerle buluşturacak atölye çalışmalarıyla bu alanda da ilke imza attıklarını kaydeden İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, "20'nci yaşını kutladığımız İzmir Avrupa Caz Festivali, geleneksel hale gelen Açık Caz Atölyesi ile her yılki gibi iki yetenekli genç cazcımıza, 'Siena Yaz Ustalık Sınıfları'nda burs imkanı sağlayacaktır" diyerek, yeni kuşak müzisyenlere müjde verdi.
***
Festivalin 4 Mart Pazartesi günkü açılışını, Kerem Görsev Therapy Project&Festival Yaylıları yapacak. Konserde Görsev, son albümü 'Therapy'e dünyaca ünlü ekip arkadaşlarıyla yepyeni bir yorum getirecek. O gece Görsev'e efsanevi saksafoncu Ernie Watts, basçı Kağan Yıldız, davulcu Ferit Odman ve Avrupa cazının yıldız ismi şef Alan Broadbent yönetimindeki 31 enstrümandan oluşan yaylılar grubu eşlik edecek.
Festivalin kapanışı ise 20 Mart Çarşamba akşamı İtalyan cazının özgün sesi Mauro Grossi Quintet'ten... Caz dünyasının en iyileriyle otuzu aşkın kayıt yapan piyanist Mauro Grossi, benzersiz bir ses tekniğine sahip vokalist Claudia Tellini, klarnet ve alto saksafonda mucizevi yetenek Nico Gori ve İtalya'nın en yetenekli davulcusu Walter Paoli sahne alacak.
***
Festivalin diğer günlerinde Adnan Saygun'a yıldız yağmuru sürecek. 6 Mart Çarşamba: Yuri Honing Acoustic Quartet. Yuri Honing (tenor&soprano saksafon), Wolfert Brederode (piyano), Mark Haanstra (bas), Joost Lijbaart (davul). 7 Mart Perşembe: David Helbock Trio. David Helbock (piyano), Simon Frick (keman), Reini Schmölzer (davul, perküsyon). 9 Mart Cumartesi: Edmar Castaneda Trio&solist Andrea Tierra. Edmar Castaneda (arp), Marshall Gilkes (trombon), Rodrigo Villalon (davul), Andrea Tierra (vokal).
***
12 Mart Salı: Marcin Wasilewski Trio. Marcin Wasilewski (piyano), Slawomir Kurkicwicz (bas), Michal Miskiewicz (davul), 13 Mart Çarşamba: Pablo Held Trio. Pablo Held (piyano), Robert Landfermann (bas), Jonas Burgwinkel (davul). 14 Mart Perşembe: François Corneloup Trio. François Corneloup (saksafon), Helene Labarriere (kontrbas), Simon Goubert (davul). 19 Mart Salı: Açık Caz Orkestrası final konseri.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI