• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Hayata güzel bakmak güzelliğin ilk kuralı’ FİLİZ İÇKE ÖNAL

'Hayata güzel bakmak güzelliğin ilk kuralı'

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.07.2010, 00:00
Essi Güzellik Merkezi Genel Müdürü Zübeyde Nacar, gençleştiren yöntemlerin hiçbirini dışlamıyor ve çok önemli buluyor ama güzel olmanın bunlarla başlamadığını da özellikle belirtiyor: Hayata güzel bakmak, güzel olmanın ilk kuralıdır. Gerçek anlamda güzel olabilmek için sağlıklı beslenmeli, spor yapmalı ve pozitif düşünmelisiniz.

Yüz gençleştiren yöntemlerle ilgili bilgiler veren Essi Güzellik Merkezi Genel Müdürü Zübeyde Nacar, cildimizi nasıl daha genç ve güzel tutacağımıza yönelik önerilerde de bulundu. Nacar'ın yaza özel önerilerinden biri de kirpik perması: "Biz hanımlar için hayatı kolaylaştıran uygulamalardan biri de gözlere anlam katan kirpik perması. Hem kalıcı, hem de pahalı olmayan bu yöntemi uygulatmak yazın rimel kullanmaktan kurtarıyor..."
-Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde cildimizle ilgili nelere dikkat etmemiz gerekir?
Kesinlikle dikkat etmemiz gereken ilk nokta şu: cildimizi yüksek koruma faktörlü ürünlerle güneşten korumalıyız. Çünkü güneş ışınları cildi yaşlandıran zararlı etkiler taşır. Ancak bu tek başına yeterli olmayacaktır. Ayrıca cilt için anti-aging ve cilt gençleştirme uygulamaları yapılmalıdır.

YAŞLANMANIN KARŞITI
-Anti-aging nedir?

Anti-aging, kelime anlamı olarak "yaşlanma karşıtı" demektir. Ancak yaşlanmaktan kaçınmak olanaksızdır. Anti-aging uygulamalarında yaşlanma süreci geciktirilmeye çalışılır.
Yaşlılık belirtilerinin ilk hissedildiği yer cildimizdir. Çünkü cildin kendi kendini tamir etme yeteneği yaşla birlikte azalmaya başlar. Deriye gerginlik sağlayan elastin ve kollojen liflerinden oluşan destekleyici ağ zayıflar, deri elastikiyetini kaybeder. İşte bu noktada devreye radyofrekans'ı da içine alan cilt gençleştirme uygulamaları girer.
-Ne tür şikayetler için cilt gençleştirme uygulaması yapılabilir?
Sarkmalar, alın çizgileri, gözaltı torbaları, boyun çizgileri, ödem atma, kırışıklıkların giderilmesi gibi şikayetlerde cilt gençleştirme uygulamaları yapılabilir. Yapılan uygulama elastin ve kollojen üretiminde artış sağlar. Radyofrekans dalgaları ile cilt sıkılaştırma işlemi, hem yüz hem de vücut için uygulama yapılabilir. Ayrıca doğum, emzirme ya da yapısal nedenlerle meydana gelen sarkıklıklar gibi hanımların çok rahatsız olduğu durumlarda göğüs toparlamada da etkin olarak kullanılır.

GEÇ KALMAYIN
-Bu tür işlemler için başlangıç yaşı ne olmalı?

Cilt gençleştirme işlemine karar vermek için geç kalınmaması gerekir. Çünkü çizgiler ve kırışıklıklar derinleştikçe, cildimizin yapılan işleme cevap vermesi zorlaşır. Yaşlanma süreci ve cilt yapımız ile ilgili bilgilenmek, en az yapılan işlemin kendisi kadar önemlidir. Bu nedenle kişileri zamanında bilgilendirmeye çok önem veriyoruz.
-Radyofrekans ile cilt gençleştirme nasıl uygulanıyor?
"Zip" adı verilen ve hyoluronik asit içeren, jel bazlı özel solüsyonu ile birlikte yaklaşık 20-30 dakikalık bir radyofrekans uygulamasıyla, özel başlığı aracılığı ile deri altına ısı verilir. İşlem sonrası jel ılık suyla yüzden temizlenir. Ardından lifting (kaldırma) maskesi uygulanır. Son olarak C vitamini içeren bir ampul yüze iyice yedirilir ve nemlendirici sürülerek işlem tamamlanır.
-Etkin bir sonuç için ortalama kaç seans gereklidir?
Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama 6-8 seansın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Daha genç ciltlerde tek seansta bile sonuç almak mümkün. Etkileri ise 6 ay içinde her geçen gün artarak görülür.
-Cilt gençleştirme için radyofrekanstan başka hangi uygulamalar yapılabilir?
Güneş ışınlarının zararının en yoğun olduğu şu günlerde, cildin kollojen sentezini arttırıp cildi güçlendirmek çok önemli. Cildin ihtiyacına göre farklı uygulamalardan söz edebiliriz. Nemsiz bir cilde nem bakımı, canlandırmak için oksijen bakımı ya da ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olacak fototerapi uygulamaları yapılabilir. Ayrıca kimyasal peeling, dermabrazyon, botoks, dolgu gibi hekimler tarafından uygulanması gereken tıbbi yöntemlerden de söz edebiliriz.

Önce kötü beslenme alışkanlığını bırakın

-Radyofrekans, nem bakımı, oksijen bakımı, fototerapi.. Bu uygulamalar genç bir cilt için tek başına yeterli oluyor mu?

Cilt gençleştirme uygulamalarını desteklemek için stres yönetimini öğrenip, ayrıca kötü beslenme alışkanlıklarını değiştirmemiz gerekir. Sigara kullanımından uzak durmak, dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktadır. Alın çizgilerinden şikayetçi olan bir kişinin sık yapılan mimik hareketlerinden kaçınması gerekir.
"Cilt için hangi uygulama yapılırsa yapılsın, güneş ışınlarının yoğun olduğu şu günlerde mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerekir. Bol su içerek ve bolca sebze-meyve tüketerek cilt sağlığını içten desteklemek de olmazsa olmaz kurallarımız."
"Cilt yaşı ile doğum yaşı her zaman paralel olmayabilir. Örneğin; 40 yaşında olan bir kişinin cildi 28 yaşında,32 yaşında olan bir kişinin cildi 45 yaşında görünebilir."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA