• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 30.11.2014, 00:00
Hafta sonu, Ankara'daydım. Geçtiğimiz hafta Umman'da ağırlanan küratör ve sanat galerisi sahibi Rahmi Çöğendez, sultanlar tarafından ağırlanmış bir insan olduğu için anladığım kadarıyla ağırlama sanatını da onlardan öğrenmiş, demek yeterli olacaktır.
RC ART Gallery ile Bilkent Sanat Sokağı'nı kurmuş ve sanatçıların resimlerini uygun fiyatlara halka sunan küratör, bu kez de RC Art Shop'u hizmete açtı. İnternet üzerinden uygun fiyatlarla adrese teslim satış yapan bu siteyi resim dostu olmayanların bile incelemesini öneririm. www.rcartshop.com
2015 sanat fikirleri, 'Sokağa Sığmayan Fikirler' başlığında bir lansmanla basına sunuldu. 22 Kasım'da gerçekleştirilen etkinlikte, ressam dostlarımız 'gelinciklerin babası 'Hikmet Çetinkaya ve ezberlerimizi bozan Ali Herischi hocamızın muhteşem canlı performansları sergilendi. Türk Eğitim Derneği yararına bir mini müzayede gerçekleştirildi. Ben de sanat ve sanatçı nedir sorularına kendimce esprili bir şekilde yanıt verdiğim Stand_art (Ayaküstü sanat) adlı ksa gösterimle ilk kez sanatseverin karşısına çıktım. Sanırım Çöğendez'in organizasyonu arzu ettiğinden de fazla ilgi gördü. Bu arada Rahmi Bey'in damadı ve çözüm ortağı dünya iyisi Eray Acur, beni sanatseverle buluşturan kadim dostum haber spikeri/ ressam sevgili Çağatay Gökmen, kırk yıllık eğitim tecrübesiyle yanımda olan Nurcan Karagöz Herischi, resimleri ve eğitimleri ile olduğu kadar motivasyonu ile de göz kamaştıran dostumuz Şükran İstanbullu, klasik otomobillerin karizmatik ressamı, benim Viking savaşçılarına benzetip Odin adını verdiğim sevgili Nihat Evren Derman ve gerçek sanatçı ile ilgili sonsuz hassasiyete sahip Vecdi Uzun üstadıma özel teşekkürlerimi iletmesem, bu yazı eksik kalırdı. Hepsi sağolsun, varolsun.
Ankaralı dostlara RC Art Gallery'nin bugün bir müzayedeye çıkacağını da şimdiden müjdeleyelim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA