• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2014, 00:00
15 TEMMUZ 1974
DÜNYA
Makarios Öldürüldü

Kıbrıs Rum yönetimi başkanı Makarios, adanın Yunanistan'a bağlanmasını amaçlayan Yunanlı subaylar tarafından öldürüldü. Kıbrıs'ta Yunan alayı tarafından gerçekleştirilen darbe sabah saat 10'da oldu.

ŞEHİR
İzmirli bir aile 4 kurban verdi

Çocuklarının hasretine dayanamayan Yaşar Takuz, Burdur'daki yelken kampına evlatlarını görmeye giderken trafik kazasında can verdiler. Kaza Denizli - Dazkırı arasında meydana geldi.

SPOR
Kimler nereye transfer oldu?

Altınordu kalecisi Mustafa 400 bin liraya Beşiktaş'a transfer oldu. Altay santrforu Yılmaz hafta içinde Galatasaray'la prensip anlaşması yaptı. Yeşilova'nın genç yıldızı Çetin Altay'la sözleşme imzaladı.

OYUNA GETİRİLEN ÇETE REİSİ VE ADAMLARI (1)
Vali Faik Bey zamanında İzmir ve civarının meşhur çete reislerinden Ali Molla ve çetesi vilayete haber yollayarak sığınmak istediklerini bildirirler. Vali Faik Bey bu sığınma isteğini İstanbul Hükümeti'ne ve saraya bildireceğini ve oradan gelecek cevaba göre hareket edeceğini Ali Molla'ya bildirir. Ali Molla ve çetesi adam kaçırmak, seyahat eden yolcuları soymak, köyleri basmak ve fidye alamadıkları kişileri öldürmek suçlarından aranıyorlardır. Bu çetenin peşinden gönderilen askeri birlikler, çeteyi her seferinde ellerinden kaçırdıklarından dolayı İstanbul hükümeti ve saray bir türlü ele geçirilemeyen bu eşkıyanın kendi istekleriyle gelip İzmir Vilayetine sığınmasına izin verir.

15 TEMMUZ 1954

DÜNYA
Yeni kar hadleri kararnamesi

Kararnamede; fena niyetli tüccar ve esnafa karşı şiddetli müeyyideler de bulunuyor. Piyasada, büyük bir boşluğu doldurması beklenen kararnamenin, ferahlık uyandıracağı belirtiliyor.

ŞEHİR
Tariş pamuk yağı kombinaları

Tariş'in Halkapınar'daki arsalar üzerinde inşa ettireceği büyük pamuk yağı kombinalarının inşaatı bir Yugoslav firmasına ihale edilmiştir. Bu suretle balkanların en büyük yağ fabrikası İzmir'de kurulmuş olacak.

SPOR
Transfere dair en son havadisler

Bülent Esel Fener Bahçe'yle anlaştı. Garbis de Galatasaray ile görüşmeye devam ediyor. Eşrefpaşa Salihli ile yaptığı maçı 3-0 kazandı. Milli Güreş takımımız bugün Yugoslavya'ya gitti.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI