• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.08.2014, 00:00
21 AĞUSTOS 1974
DÜNYA
Dehşet Çukuru

Rum çetecilerin eski adıyla Alos, yeni adıyla Atlılar Türk köyü sakinlerinden 57'sini kuşuna dizdikten sonra cesetleri buldozerle açtıkları çukura gömdükleri ortaya çıkarıldı. Rumlar bir Türk çocuğunu öldürdü.

ŞEHİR
43. Fuar açıldı

43. İzmir Enternasyonal Fuarı dün saat 19'da Lozan Meydanı'nda düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış törenine Ticaret Bakanı Fehmi Adak, Ulaştırma Bakanı Ferda Güley, Gümrük ve Tekel Bakanı Mahmut Türkmenoğlu'da katıldı.

SPOR
50 yıldır yapılmayanı yaptı

Levent Erdoğan İzmir'e binicilikte şampiyonluk getirdiİzmir Fuar Kupası boks şampiyonasına 52 boksör katılıyorGöztepe yarın İzmir'de Fenerbahçe ile karşılaşıyorTRT, üç büyüklerin maçlarını naklen verecek.

2500 YIL ÖNCE İZMİR NASIL YÖNETİLİRDİ (9)
Atlılarbaşı-Hipparkhos: Şehrin en büyük kolluk gücünün başındaki kişi yani günümüzde İl Emniyet Müdürü'nün özelliklerine ve görev yetkisine sahip olan kişi ise, kentin diğer en üst düzey yöneticisi olan Magistra ile eşkonumdaki Atlılarbaşı yani Hipparkhos'dur. Bu kişi aynı zamanda, mahkemenin verdiği hükümleri yerine getiren Demosios yani Kamu Görevlisi görevini de yürütmekteydi.
Kent yönetimini şöyle bir gözden geçirdiğimizde, her ne kadar magistralar, halk kurulu, yönetici kurul, yaşlılar ve gençler kurulunun kent idaresinde olduğunu düşünsek de, İzmir şehrindeki en yüksel yargısal yetki sahibi tabiki Roma yönetimince atanan, Romalı bir vali yani, Proconsul idi.

21 AĞUSTOS 1954

DÜNYA
İzmir Fuarı açıldı

23'üncü İzmir Enternasyonal Fuarının açılış törenine konuşan Ticaret Vekili Sıtkı Yırcalı :" Hariçteki itibarımız, dünkü ölü iktisat devrimize nazaran, kıyaslanmayacak kadar yükselmiştir.." dedi.

ŞEHİR
İzmir - Manisa yolu kısalacak

Dar ve çok virajlı olması dolayısıyla seyrüsefer için tehlikeli bir mahiyet arz eden İzmir - Manisa yolunun kısaltılması çareleri araştırılacaktır. Ferah bir cadde genişliğinde tünel açılması mevzuu tetkik ediliyor.

SPOR
Yelken yarışmaları devam ediyor

Celal Bayar kupası yelken yarışlarında Şarpi'de Fetul Kalkış, Pirat'larda Samim Tara, birinci oldular. Karşılaşmalar sonrası sporcularımız Aydında yapılacak yüzme yarışmaları için şehrimizden ayrıldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI