• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2014, 00:00
15 EKİM 1974
DÜNYA
Sürpriz teklif Demirel'e gidiyor

Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ile dün saat 16:30 da görüştü. Yarım saat süren görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "sürpriz teklifini bugün Süleyman Demirel'e ileteceğini belirterek, bana verilen yetkide sınırlama yok" dedi.

ŞEHİR
Durdurun bu grevi

Ege Üniversitesi İntani hastalıklar kliniği doçenti Dr. Cahit Günhan, temizlik işçileri grevinin başlamasından sonra şehirde bağırsak enfeksiyonu vakalarının önemli bir artış gösterdiğini dün yaptığı basın toplantısında açıkladı.

SPOR
Birinci Lig haberleri

İzmir'in iki takımı Altay ve Göztepe moral kazandı. Altay başkanı Rıdvan Burteçin yaptığı açıklamada "Tırmanışa devam edeceğiz" dedi. Ligin üç büyükleri bu hafta aldıkları başarılı sonuçlar üzerime memnuniyetlerini ifade ettiler.

İzmir'in dini yapıları (4)
Kemeraltı Camii: Anafartalar Caddesi'nde, 1671 yılında Yusuf Çamazade Ahmed Ağa tarafından yaptırılmıştır. Tek kubbeli yapının duvarları taştandır. Minaresi tek şerefelidir. Bergama Ulu Camii: 1393 yılında Sultan Yıldırım Bayezit zamanında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı yapı, 4 kalın ayak üzerine oturan üç kubbe ile örtülmüştür. Mihrapta, Selçuklu mimari düzeninde sülüs, girift yazılar ve geometrik bezemeler ve alçı kabartmalar dikkat çekicidir. Mermer minberi geometrik bezelidir. Ödemiş Ulu Camii: 1312 yılında Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Kare planlı ve beş sahınlı yapı, sekiz sütunun taşıdığı ahşap bir çatı ile örtülü olup, mihrap önünde küçük bir kubbe bulunmaktadır.

15 EKİM 1954
DÜNYA
NATO Taktik hava kuvvelerimiz

Karargahı İzmir'de Şirinyer'de olan NATO altıncı müttefik hava kuvvetleri dün kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutlamıştır. Törene NATO kumandanı Korgeneral Kendal, Vali Muavini Beldir ilhan ve belediye reisi Selahattin Akçiçek ve davetliler katılmıştır.

ŞEHİR
Vapur biletlerinde yapılan indirim

Denizcilik bankasının 2 inci bir kararıyla indirilen körfez vapurları yeni bilet ücretlerinin tatbikine önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren başlanması beklenmektedir. İzmir'de üç boyutlu film çekileceği bildirildi.

SPOR
Londra-Moskova yarışmaları

İngiliz atleti Chataway, Dünya 5.000 metre rekortmeni Rus Vladmir Kuts'u geçerek yeni bir dünya rekoru kırdıDünya orta sıklet şampiyonu Carl Bobo Olson, unvanını müdafa edecek. Davison, Quartley karşılaşması bu akşam.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI