• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2014, 00:00
27 EKİM 1974
DÜNYA
Ecevit uzlaşmayı önlüyor

Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel, kendisine yeni hükümetin teşkili ile ilgili dokuz teklif getiren CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in "biz muhalefette kalırız ve daha güçleniriz" demekle çözümü güçlendirdiğini öne sürdü.

ŞEHİR
Aliağa grevi ertelendi

Aliağa rafinerisindeki grev Petkim-İş sendikasınca şimdilik kaydıyla ertelendi. Sendika yöneticileri grevin ertelenmesine İpraş rafinerisinde bir süreden beri devam eden toplu iş sözleşmelerindeki anlaşmazlığın neden olduğu bilrildi.

SPOR
Yaşamak için öldürecekler

Silahları: gol, durumları: zor. Atatürk stadında Altay - Göztepe düellosu var. Cumhuriyet Kupası Uluslararası Boks turnuvasında, boksörlerimiz beş sıklette birinci oldu. İnönü stadında Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaşacak.

1893'te İzmir (7)
1893 yılı İzmir Merkez sancağın ormanları 1.156 kilometrekarelik bir alana yayılmıştı. Orman örtüsü özellikle Halep çamı, çınar ve fıstık ağacından oluşmaktaydı. İzmir'deki tuzlaların sayıları altıdır. Bu tuzlalar Düyunu Umumiye idaresi tarafından işletilmekteydiler ve "Foça tuzlaları" olarak adlandırılmışlardır. Bu tuz ocaklarından , yılda ortalama 74.000.000 kilogram tuz çıkarmaktaydı. İzmir çevresinde tütün dikimi oldukça gelişmişti. "Ayasuluğ" tütünü denen türden tütün İzmir, Kuşadası, Tire, Bayındır ve Ödemiş olmak üzere merkez sancağın beş kazasında, "İzmir" tütünü denileni ise, yalnızca Bergama'da üretilmekteydi. İzmir'de kaynak sularına gelince, merkez sancağa bağlı Çeşme, Bergama ve Kuşadası kazalarındaki kaplıcalar ile, İzmir kenti yakınlarındaki Lidya kaplıcalarını sayabiliriz.

27 EKİM 1954

DÜNYA
Mısır Başvekili öldürülüyordu

İskenderiye'de dün nutuk söylerken bir genç tarafından üzerine 10 el ateş edilen Abdülnasır'a bir şey olmadı. Bazı devlet adamları yaralandı. Suikastla alakalı olarak tevkif edilenler arasında bir Ortaokul öğretmeni de var.

ŞEHİR
Çimentepe'de halka dağıtılacak saha

Çimentepe'de hazineden belediyeye intikal eden arsaların meskensiz vatandaşlara tevzii için tespit edilmiş olan müracaat tarihi dün sona ermiştir. Şimdiye kadar yapılmış olan müracaatların yedi yüzü bulduğu bildirilmektedir.

SPOR
Yeşil - Beyaz'lılar geliyor

İzmir'e gelecek olan Vefa, ilk karşılaşmasını "Göztepe-Kültür spor karması ile Cumartesi günü yapacaktır. Pazar günü de İzmir şampiyonu Altay ile oynayacaktır. Cumhuriyet kupası boks müsabakalarının sarfı naz edilmesi doğru değildir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA