• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.11.2014, 00:00
15 KASIM 1974
DÜNYA
Partiler üstü hükümet

Türkiye'yi ilkbaharda seçime götürecek bir hükümet kuracağını belirterek önceki gün temaslara başlayan Prof. Dr. Sadi Irmak, aradan henüz 36 saat geçmeden siyasi partilere dayalı bir hükümet kuramayacağını anladı.

ŞEHİR
Bir paket margarin uğruna

Yoklar beldesi haline gelen İzmir'de şimdi de şeker, çay ve deterjan bulmak bir mesele haline geldi. Bu arada bitkisel yağ ve margarin sorunu da giderek büyüyor. İzmir halkı bakkallara dağıtım yapan araçların önünde birbirine giriyor.

SPOR
Takımların stat isteği

İzmir sporu için kara leke. Altay ve Karşıyaka maçına izin verilmeyince seyirciler stadı işgal etmek istedi. Üniversiteler arası yüzme su topu şampiyonası İzmir Atatürk kapalı yüzme havuzunda dün başladı.

İzmir sokaklarında bomba sesleri (1)
"Ya bu bombardıman bugün biter ya da İzmir'deki tüm Laventenler tutuklanır""Rahmi Bey'in valiliği zamanında Birinci Dünya Savaşı devam ediyordu. O zaman Çanakkale Boğazı'nı zorlayan düşman devletleri İstanbul'dan sonra en çok önem verdikleri yer olan İzmir şehrini de zorlamaya başlamışlardı. İzmir Körfezi'nden içeri girerek Kösten Adası (Urla açıklarındaki Uzun Ada) taraflarında demir atan düşman donanmasından bazı gemiler İzmir'in denizden diğer kesimlerle ilişkisini kestikleri gibi oradan şehri bombardıman altına almışlardı. Bombardımanın aralıksız devam etmesi İzmir'de yaşayan halkı da telaşlandırıyordu. Osmanlı Devleti tarafından bombardımanı durduracak herhangi bir hazırlık yapılmamıştı ve o an için böyle bir imkan da yoktu.

15 KASIM 1954
DÜNYA
Mısır'da kanlı hadiseler oldu

General Necip, Cumhur reisliğinden ve ihtilal konseyi başkanlığından azledildi, Kahire'de kalabalık bir mahallede "Müslüman Kardeşler Cemiyeti" mensupları ile polis arasında kuvvetli çarpışmalar vuku buldu.

ŞEHİR
Buca'da modern bir cami yapılacak

Yeni teşekkül etmiş bulunan ve Bucalıların yakın alakasına mazhar olan "Buca da cami yaptırma derneği" dün ilk genel kurul toplantısını yapmıştır. Muradiye camiinin bulunduğu yerde daha modern bir camii inşa edilecek.

SPOR
İzmir Lig maçlarında gol rekoru

İzmir lig maçlarında dün oynanan karşılaşmalarda; Demirspor, Altınorduyu 12-1 mağlup ederek gol rekoru kırdı. Diğer oynanan karşılaşmada Yünmensucat da, İzmirspor'u 4 - 2 yenmeye muvaffak oldu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA