• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2014, 00:00
12 ARALIK 1974
DÜNYA
AP Kararlı

Adalet Partisi Meclis Grup Başkanvekili Ali Naili Erdem, DP'nin hükümete bakan vermemesi, ancak Süleyman Demirel'in başkanlığındaki bir kabineyi dışarıdan desteklemesi halinde dahi hükümeti kuracaklarını belirtti.

ŞEHİR
Terk edilen bir anne kömürcülük yapıyor

Eşi tarafında terk edilen genç bir kadın, 15 aylık çocuğuna bakabilmek için kömürcülük yapmaya başladı. Samantepe son durakta hayatını kömür satarak kazanan 30 yaşındaki Nebile Acemi, kömürcülüğün bir kadın mesleği olmadığını söyledi.

SPOR
Altay'da bunalım hafifledi

Altay yönetimi Ömeragiç'e ve futbolculara primlerini ödediGöztepe'ye moral geldi, eski ve yöneticiler güç birliği yaptıİzmirspor 3 milyonluk cezadan kurtulmak ve borçlarını ödemek için dükkan ve daire satacak

1726 Yılında İzmir-8
Türkler, Yunanlılar, Ermeniler ve Museviler; hepsi şehrin yüksek kesimlerinde otururlar. Biz Avrupalılar ise, aşağı kısımlarda , deniz kenarında uzun bir sokakta oturmaktayız. (Burada sözü edilen sokak muhtemelen Frenk Caddesidir.) Tüm uluslarımızın konsoloslukları ve temsilcileri vardır. Fransız Konsolosuna (Benim zamanımda bu "Mösyö Fontsdeneuf" idi.) büyük saygı ve takdirle bakılmakta, yalnızca kendi halkı değil, Türkler de kendisine yönetici prensmiş gibi saygı göstermektedir. Ne zaman resmi işlerde görülse çevresinde; bir kısmı subay, çevirmen, yeniçeri, hizmetli, bir kısmı da tüccarlardan oluşan 30 kişilik maiyeti ile görkemli bir şekilde dolaşmaktadır. Haftada iki kez, ağlar, avcılar, av köpekleri ve av kornolarıyla iyi bir av zevki tadabilme özgürlüğü olan bir şahsın av sırasında yanında genellikle 40-50 kişilik bir süvari alayı da bulunmaktadır.

12 ARALIK 1954
DÜNYA
Kiralara dair yeni kanun teklifi

Trabzon mebusu Emrullah Nutku, kiraların bir sene sonra serbest bırakılmasını teklif ediyor. Kira ihtikarile gayri menkul spekülasyonuna mani olacağı belirtilen teklif, yakında ilgili encümenlerde görüşülmeye başlanacak.

ŞEHİR
225 ton şeker piyasaya çıkarıldı

Henüz ikinci istihkaklarını alamamış olan bakkal, tahmis, kahveci ve tatlıcılara dün 500 çuval kadar şeker tevzi edilmiştir. Şehrimize şeker sevkiyatı devam ediyor. Şehrimize 6 vagon daha şeker geliyor. Üçüncü tevziat yarın başlayacak.

SPOR
İzmir lig maçları

Dün oynanan karşılaşmalarda Karşıyaka ve Göztepe galip geldiler. Bugün oynanacak olan karşılaşmalarda Yün Mensucat - Kültürspor ve Altınordu - İzmirspor ile karşı karşıya gelecekAdalet Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etmeyi başardı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI