• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.01.2015, 00:00
21 OCAK 2015
DÜNYA
Ege Denizi'nde balık korsanlığı

İstanbul ve Marmara'dan Ege'ye avlanmaya gelen bazı balıkçılar, dev tratalarıyla sularımızda ve açık denizlerde avladıkları balığı Yunanistan'ın Ege adalarına kaçırıyorlar. Bu yakalanan balıklar gizlice Yunan teknelerine devrediliyor.

ŞEHİR
Sahte 500'lük davası

Piyasaya sahte 500 liralık sürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç ve güzel bir kız "Kayınbiraderim beni bu tuzağa düşürdü. Bana bozdurmam için verdiği paranın sahte olduğunu bilmiyordum" dedi.

SPOR
Göztepe'de bomba pirim

Göztepe yönetim kurulu dün pirim sistemini açıkladı. İzmir'de oynanacak ilk dört maçta alınacak 8 puana 10 biner lira, deplasmandaki beraberliklere 2'şer, galibiyetlere 3'er bin lira verileceğini bildirildi.

Fransız Konsolosluk Belgelerinde İzmir-01

Günler geçmiş, Osmanlı padişahı III.Mustafa'nın, Veli ağa ila AyvaAğa'yı cezalandıracağını sananların ümitleri boşa çıkmıştı.Fransız konsolosu, 1774 yılı ocağından itibaren yolladığı mektuplarda bu konularda bilgiler veriyordu:
- Ne Ayvas Ağa ve ne de Veliağa cezalan dirildi. Buna sebep Veli ağa'nın, padişahın kız kardeşi Zeynep Sultan'ın himayesinde bulunması gösteriliyor. Fakat, İzmir'de asayişi sağlayan ve fakir halkın yiyeceğinin fiyatlarını düşürten Yeniçeri kul kahyası, sanki tek mesul oymuş gibi, Van'a tayin edildi. Şimdi de şehre yeni bir müsellimin gönderileceği söyleniyor.
-Rus filosu İzmir Körfezi açıklarında dolaşmaya devam ediyor, İzmir'de Veli ağa'nın karısının yarattığı korku dağıldı ama şimdi de Rus filosunun şehri her an basması korkusu var.

21 OCAK 1955
DÜNYA
Menderes dün Mısır B.Elçisi ile görüştü

Siyasi mahfilce mülakatta, Türk- Irak paktına girmesi hakkında Mısır'a şifahi bir nota verdik. Pakistan antlaşmağa girmeğe hazır olduğunu bildirdi. Mısır, Irak'ın Kahire konferansının tehiri teklifini red etti.

ŞEHİR
Trafik kontrolünde alınan yeni tedbirler

25 memurla takviye edilen belediye seyrüsefer ekibi, emniyet ile işbirliği yapacak. Belediyece teşkil edilen üç seyrüsefer ekibi, emniyet müdürlüğü seyrüsefer ekibi ile teşriki mesai ederek çalışmaya başlayacaktır.

SPOR
Haftanın spor olayları

Budapeşte- İzmir güreş takımları arasındaki temsili grekoremen karşılaşması bu gece saat 21 de sergi sarayında yapılacaktırBilindiği gibi bu hafta şehrimizde Sarajeyo takımı Altay ve İzmirspor ile iki müsabaka yapacaktır.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI