• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2015, 00:00
22 ŞUBAT 1975
DÜNYA
Ermeniler THY Beyrut bürosuna sabotaj yaptı
Türk Hava Yollarının Beyrut'taki bürosu Perşembe gecesi saat 22:45 sıralarında tahminen 4 kilo dinamitle tahrip edildi. Can kaybının olmadığı, büronun ön duvarlarının yıkıldığı ve yandaki otel ve lokantanın camları parçalandı.
ŞEHİR
Öğrencilik mi yapacaklar hademelik mi?
Üçlü öğretim yapılan 20 sınıflı Tilkilik Ticaret Lisesi'nde müstahdem yetersizliği nedeniyle okulun temizliğini öğrenciler yapıyor. Okul idaresi bir hafta boyunca sınıflarını en iyi silip süpüren sınıfa Türk bayrağı hediye ediyor.
SPOR
Günün önemli spor olayları
Beşiktaş beraberliğinin moral yönünden dopinglediği Göztepe, Adanaspor için dün İzmir Palas Otelinde pusuya yattı. Sarı Kırmızılılar, öğleden sonra İnciraltı'na giderek, deniz kıyısında eğlendirici bir çalışma yaptılar.

İzmir'de Spor 05
Diğer spor dalları arasında İzmir'de at yarışlarının özel bir yeri vardır. Osmanlı İmparatorluğunun çeşitli kentleri içinde at yarışları etkinliklerinin başlatılması şerefi İzmir'e aittir. Bu etkinlikler aynı zamanda devamlılığı yönünden de ilginç bir gelişme göstermiş ve 19. yüzyıl boyunca, İstanbul'da bile zaman zaman kaldırılmış olmasına karşın, İzmir'de süreklilik ve düzenini hiçbir zaman yitirmemiştir. At sporunun özel yarışlar biçiminde İzmirli yabancılar arasında yayılması, Avrupa etkisi altında hayli erken olmuştur. 1840'larda her çeşit yarışın, belli bir programı olmaksızın, akla geldikçe ya da kararlaştırıldıkça, boş arazide yapıldığı anlaşılmaktadır. Özellikle Buca, Bornova gibi yabancıların kalabalık olduğu yerleşmeler yakınındaki düzlüklerde o dönemde zaman zaman böyle yarışlarla karşılaşıldığını öğreniyoruz.

22 ŞUBAT 1955
DÜNYA
Mecliste hararetli bütçe görüşmeleri
Dr.Sarol ve Behzat Bilgin, radyo ve resmi ilanlar mevzuunda havayı tekrar bulandırmak isteyen CHP sözcüsünün iddialarını cevaplandırdı. Hikmet Bayur'un din ve inkılaplara dair yaptığı konuşmalar protesto edildi.
ŞEHİR
Şiddetli fırtına, İzmir'de hayatı felç etti
Konak - Karşıyaka sahil yolu ve buraya açılan sokaklar deniz suyu ile dolarak vesait işlemedi. NATO'yu bile su bastı ve vapur seferleri yapılamadı. Şehirde birçok çatı uçtu. Gümrük önünde su 60 cm yükseldi.
SPOR
Günün spor haberleri
5 Martta Türkiye - İsveç grekoromen milli karşılaşması yapılacak. Bu karşılaşma dünya şampiyonasının yaklaştığı şu günlerde bizim hakiki durumumuzun bir imtihanı olacaktır. Jokey Horoz Ahmet (Ahmet Uslu) İzmir'e geldi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI