• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2015, 00:00
04 MART 1974
DÜNYA
Irmak her formülü deneyecek
Hükümeti kurmak için yeniden görevlendirilen Başbakan Sadi Irmak, siyasi parti liderleriyle dün görüşmelere başladı ve bunalımı sona erdirmek yolunda her formülü deneyeceğini bildirdi. Irmak, Bülent Ecevit ve Feyzioğlu ile görüştü.
ŞEHİR
İzmir pamuk mensucat'ta lokavt
Türkiye tekstil sanayi işverenleri sendikası, İzmir Pamuk Mensucat fabrikasında dün lokavt başlattı. İşveren tarafından haksız yere kapı dışarı edildiklerini söyleyen 1556 işçi Halkapınar'daki fabrikada protesto gösterisi yaptı
SPOR
Göztepeli futbolculara pirim
Geç de olsa, akılları başlarına geldi Göztepeli teknik adamların. Yönetim tüm futbolculara 3500 lira pirim verecekti. .. Ankaragücü genel kaptanı Mehmet Bozdoğan:" Göztepe'nin hakkı daha farklı galibiyetti" dedi.

İzmir'de Spor 15
1897 yılının 7 Kasım günü, Buca'da sonbahar at yarışlarının ikincisinin koşulacağı bildirilmektedir. Bu haberden, o tarihlerde sonbahar yarışlarının da artık birkaç kez tekrarlandığı kanısını ediniyoruz. Bir örnek olarak, bu yarışların gazetede yayımlanan programını özetleyerek aşağıya aktarıyoruz: Süvari koşusu, bir çeşit centilmenler koşusu olarak, profesyonel jokeylerin katılmadığı bir yarış olduğu için katılacak yarışçıların sayısı açık bırakılmıştır. Daha sonraki bir gazetede ise bu yarışların sonuçları hakkında bilgiler verilmektedir. Bu bilgilere göre, 'Sonbahar' koşusuyla 'Sporting Club' koşusunu jandarma binbaşısı Mustafa Efendinin 'Ateş' adlı atı kazanmıştır. Diğer kazanan at sahiplerinin ise tümü yabancı kökenlidir.

04 MART 1955
DÜNYA
Mısır - Suriye paktı
Dün gece aktedilen Mısır - Türkiye paktı kaynaşmalara vesile oldu. Mısır devlet adamları Türk - Irak paktına karşı hayali tefsirler içinde bocalayıp duruyor. Albay A.Nasır Birleşmiş Milletleri bile küçümsemeğe başladı.
ŞEHİR
Belediyece yaptırılacak halk tipi evler
Belediye ile Türkiye Emlak Kredi bankası arasında ucuz ve sıhhi meskenler inşası maksadıyla 5 - 6 milyon lira sermayeli bir şirket kurulması hususunda mutabakata varıldığı malumdur. İlkbahar at koşularına hazırlıklar bitirildi.
SPOR
Günün spor olayları
Milli takım namzetlerinin ilk antrenman maçında Kırmızı-Lacivertli takım, Sarı-lacivertli takımı 7-2 mağlup etti. Akdeniz Kupası maçlarını ince eleyip sık dokumadan imza ettiğimiz protokolün haricine çıkabilir miyiz?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA