• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Düzenli egzersiz köpeği dinç tutar

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2011, 00:00
Düzenli gezen ve bol eksersiz yapan köpekler çok daha güzel, sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar. Köpeğinizi özellikle ilk yavruluk dönemleri ve aşıları bittikten sonra düzenli ve uzun yürüyüşlere götürürseniz, köpeğinizin kas, iskelet vb gelişimi çok daha iyi olur, sizinle iletişimi artar, diğer köpekler ve insanlarla tanışıp sosyalleşir. Özellikle Alman kurdu, Boxer, Golden vb spor ırklarında düzenli ve aynı saatlerde gezdirilen köpekler ırk özelliklerinin olabileceği en güzel gelişmeye ulaşırlar. Bu geziler sırasında köpeğinizi motive edecek bazı sevdiği oyuncakların yanınıza alırsanız çok daha verimli eksersizler yaptırabilirsiniz. Uygun geniş alanlarda çevreye rahatsızlık vermeden serbest bırakarak oyunlar oynamak, birlikte koşmak ve çimlerde yuvarlanmak, köpeğinizle sizi birbirinize yaklaştıracak ve dostluğunuzu sağlamlaştıracaktır.

Akvaryumlar doğal bitkilerle daha güzel

Akvaryumunuz canlı bitkili bir akvaryum ise güneş ışığı gören bir yerde kurarsak, bitkiler çok güzel gelişebilir. Ama direk güneş ışığı hem akvaryum camı, hem de bitkilerin yapraklarının yüzeyinin alg dediğimiz yapışkan yeşil son derece arsız mikroorganizma tabakası ile kaplanmasına ve kötü görünüme kavuşmasına neden olabilir.
Akvaryum bitkileri için yeterli ışık için en iyi seçenek ''Grolüx'' denen bitki geliştiren özel floresan lambalardır. Bu tür lambaların kullanımında akvaryum kapağının boyutunun izin verdiği en fazla lambayı kullanırsak bitkilerimiz çok canlı ve keyifli gelişirler. Bu şekilde bitki dünyasının sağlıklı kurulabildiği akvaryumlarda da öncelikle canlı doğuran dediğimiz platy, lepistes, kılıçkuyruk, moly gibi balıklar çok kolay ürer, yavruları saklanabildiği için kısa sürede çoğalarak akvaryumumuzu şenlendirirler. Unutmayın bu kapalı su ortamlarında ne kadar doğaya yakın bir ortam kurabilirsek o kadar yaşayan ve devam eden bir keyifli bir akvaryumumuz olur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA