• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Anne kedi yuvasını nasıl temiz tutar?

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.09.2012, 00:00
Kedi yavruları doğduklarında gözleri kapalı çaresiz annenin bakımına muhtaçtırlar. Yavrular başka bir gıda alana kadar anneleri yavruların yattığı küçük yuvayı temiz tutabilmek için bebeklerinin idrar ve dışkı tüm artıklarını yalayarak yaptırır ve bunları hiç çekinmeden yutar.
Bizim için çok tiksindirici görünen bu vefakar davranış bebeklerin birbirlerini ve yuvayı kısa sürede artıkları ile yaşanamaz hale getirmelerini önlemek için tek yoldur. Artıklarla kirlenmiş bir yuvada yavruların sağlıklı kalması mümkün değildir.
Yavruların hareket kabiliyetinin yükselmesi ile birlikte, yuvadan çıkmaya ve dolaşmaya başlarlar. Bu hareketlenme ile birlikte anne sütünün yanında az da olsa annenin yediği protein vb maddeleri yüksek mamaları yemeye başlarlar. Anne sütün dışındaki yabancı besini fark ederek çoğu zaman artık yavrularının artıklarını temizlemekten vazgeçer.

Tuvalet eğitimi
Köpek yavrunuzu tatile çıkarken aldınız ve yazlıkta tuvaleti sorun olmadı. Eve döndüğünüzde eviniz bahçeli değilse ne yapacaksınız. Öncelikle yavru eski düzenini aradığı için evde bahçeye benzeyen yerlere tuvaletini yapma eğilimindedir. Aynı zamanda büyüdüğü için artık gezdirme ile de tuvaletini dışarıya yapabilir. Yazlıktan dönüşte uygulayabileceğiniz en iyi yöntem köpeğinizi düzenli sabah, akşam ve gece gezdirmeye çıkarıp tuvalet ihtiyacını dışarıda gidermesini sağlamaktır. Önceleri tam uyum gösteremeyebilir ama bunun için ona kızmayın, fazlaca bağırıp asla dövmeyin, sabırlı olun kısa sürede ne yapması gerektiğini öğrenecektir.

Çift başlı kaplumbağa
Görenleri hayrete düşüren bu tür doğuştan gelen anormallikler her hayvanda görülür. Bu fotoğraftaki anomalideki kaplumbağadaki ilginç olay bir vücut ama iki baş olduğu için sanki iki kaplumbağa gibi davranışlar göstermesidir. Yiyeceğe her iki baş birden ağzını açarak birbirleriyle rekabet ederek yönlenirler. Bir yöne doğru gitmede çok az problemler çıkarken en büyük problem beslenme sırasında çıkar. Bildiğiniz gibi kaplumbağalar yaşamlarının beslenme dışındaki dönemlerini genelde bir taşın veya suyun dışındaki üstünde durabilecekleri herhangi bir objenin üstünde güneşlenerek geçirirler. Böyle olunca normalde tek bir beyinden emir alan vücut için 2 başlı olma durumunda beyinin birinin suda yüzmek istemesi, diğerinin ise güneşlenmek istemesi durumunda vücudun hangi beyni dinlediği merak edilmektedir.

Tavsiye
Kör bir kedinin hikayesi
Mutlaka okumalısınız...Bu dramatik bir hikaye değil tam tersine..Neşeli..Keyifli..Cesur bir kahramanın öyküsüdür!
"Cesur ve kararlı bir kedi olan Homeros'un kimi zaman neşelendirecek, kimi zaman hüzünlendirecek sevgi dolu hayat hikayesi."

Haftanın isimleri
Köpek: Marlo-Suzy- Striker- Tito
Kedi: Poopsie- Massie- Sadie- Tammy



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA