• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Hareketleriyle konuşurlar!

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2012, 00:00
Köpekler çeşitli hareketlerle birbirlerine duygularını veya o anda hissettiklerini ifade ederler. Örneğin kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırmış bir köpek, korktuğunu ve karşısındaki köpeğin üstünlüğünü kabul ettiğini ifade eder. Dişlerini gösterme ve hırlama, üzerime gelme saldırabilirim demektir. Kuyruk sallama ise her zaman dostluk belirtisidir. Yere sırtüstü yatma ve karnını açma diğer köpeğe sana güveniyorum, en korumasız şeklimle duruyorum demektir. Özellikle çocuklarımıza köpeklere nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Unutmayın ki sizi tanımıyor ve daha önce bazı insanlardan zarar görmüş olabilir, o yüzden size hemen güvenmez. Asla bir köpeğin kuyruğunu çekiştirmeyin, kuyruk ve kalçasına dokunmayın. Arka bacak kasık bölgesine dokunmayın.

Bahçeli evde birlikte yaşamak
Bahçede hayvanlarla yaşamın bazı zorlukları olabilir. Çimleriniz belli bir boya gelene kadar köpeğinizi bahçede serbest bırakmak yerine, dışarıda gezdirmeye götürmelisiniz. Sizin olmadığınız sürelerde köpeğiniz can sıkıntısından ya da içgüdüleri ile yine bahçenin bir çok yerini kazabilir. Tam çiçek açtığını gördüğünüz bir çiçek grubunuzun üzerine yatıp uyuyabilirler! Bunu engellemek için köpekleri uzaklaştıran, onları rahatsız eden jel ve spreyleri kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tür çiçekleme yapacağınız bölgeleri hayanların geçemeyeceği şekilde dekoratif çitlerle de kapatabilirsiniz.

Sevgiyi paylaştık
Pig Tanıtım standımızla, İzmir Pet Show 2012 Fuarı'ndaydık. İzmirli Guinea Pig Sevenler buluşmasını yaptık, paylaştık, sohbet ettik, guinea piglerimizi tanıştırdık. Bilmeyen, tanımayan pek çok insana ulaştık, yine paylaştık, yine sevgimizi paylaşarak çoğalttık...Ve hep diyoruz ya ''sevgiyi paylaşarak büyütelim'' diye, ya da yeni deyişimizle ''Guinea Pig sevgisi paylaşılarak büyür'' diye... İşte yine başardık, yine sevgimizi hep beraber büyüttük... Gelen sevgisini, dostluğunu paylaşan herkese sonsuz teşekkürler.

Bir imza da sen at

37 sivil toplum örgütünün, 30 Eylül'de Türkiye'de bazı illerde düzenlediği "Ölüm yasasına hayır" mitingine meslektaşlarımızla katıldık. Yaşam Hakkına Saygı derneğinin deklarasyonunda, şu an 100 bine yakın imza toplanmış durumda! İzmir Veteriner Hekimler Odası da deklarasyonun altına en başta imza atanların arasında. www.sessizkalmasucaortakolma.com adresindeki dilekçeyi imzalayarak yasaya siz de "hayır" diyebilirsiniz.

İguanalar için sonbahar uyarıları

Bulundukları barınakta ısı kaynağını hazırlamalısınız. Bu ısı kaynağı termostatla ayarlanan özel lambalar olmalıdır. Isıyı 38 dereceye ayarlamalısınız. Egzotik bir hayvan olan iguanalar düşük sıcaklarda metabolizmalarını ayarlayamadıkları için yemek yemezler, yemek yeseler bile yediklerini sindiremezler.
* Bu aylarda ve özellikle kış aylarında mümkün olan her zaman iguananızın direkt güneş ışığında güneşlenmesini sağlayınız.
* Beslenme mönüsündeki en güzel besinlerden yapraklı otlar bu dönemde yağmurlarla yeşil alanlarda zenginleşir. Ayrıca mevsim sebzelerini salatasına atmayı ihmal etmeyin.

Haftanın isimleri
Köpek: Lussi- Stewy- Taz- Tim
Kedi: Miggy- Nartanesi- Telly-Toby


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA