• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Balkonlarımızın misafirlerini unutmayalım

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2012, 00:00
Balkonlarımızın uçan dostları kuşları basit bir mönü ile mutlu etmenin tam zamanı. Hepimizin mutfağında olan yiyeceklerden harika bir kış mönüsü hazırlayabiliriz. Ufalanmış bayat ekmek, pirinç, bulgur karışımından oluşan yemleri gazete üzerine veya derin olmayan kaplara koyduktan sonra balkonlarımıza bırakırsak, özellikle sabah saatlerinde ve akşamları bu yemlere üşüşen serçe, kumru ve güvercin vb. kuşları seyretmenin tadına doyamazsınız.

Köpek elbiseleri her zaman süs değildir
Köpeklere elbise giydirmek çoğu zaman sahiplerinin hoşuna giden ve komik gelen bir yaklaşımdır. Ama aslında evde yaşayan köpeklerimizi kış aylarında sokağa gezdirmeye çıkarırken ısı farkından etkilenmemesi için elbiseli çıkarılması gereklidir. Bu korunmayı yapmazsak, köpeğimiz üşütebilir ve solunum sistemi hastalıklarından birine yakalanabilir. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta evde köpeğimize elbise giydirmemektir. Bahçede yaşayan köpeklerimize ise elbise giydirmeye gerek yoktur. Özellikle kısa tüylü doberman, pitbull, pointer gibi ırklar olmak üzere ama aslında tüm köpek ırkları için eğer bahçede yaşıyorsa, muhakkak kendi nefesi ile ısınabileceği kadar küçük korunmalı barınaklar yapmak veya almak onlar için gerçekten yeterli olacaktır.

Kedi sen nasıl bir hayvansın!
Evde kediniz mi var derdiniz var! Öncelikle ev yaşamında kedinin girmeyeceği veya üzerine çıkamayacağı hiçbir yer yoktur. Aniden tül perdelere atlayıp tırnaklarını tutunmaya çalışabilir. O sırada perdenin yırtılması ve yavaş yavaş yırtılan perdeden aşağıya kayması veya tırnaklarıyla yırtılmış perdede asılı kalması hiç önemli değildir. Her türlü küçük objeyi önünüzden veya elinizden çalıp sonra onunla oynarken koltukların veya dolapların en ulaşılmaz yerlerine kaçırmakta bir kedi için normaldir. Bu arada o bütün bunları yaparken bağırırsanız veya engel olmaya kalkarsanız, yaygarayı basar ve size sonsuza kadar sürecek gibi küsebilir. Yada hiç ama hiç umursamaz o an içinde bulunduğu sportif faaliyetine aynen devam edebilir. İşte kediler böylesine eğlenceli yaratıklardır.

Sokak kedileri üşümeye başladı
Soğuk ve yağışlı havaların başlaması ile birlikte sokak kedileri için yaşam biraz daha zorlaşacak. Mahallenizde, bahçenizde yaşayan kediler için çok basit ama onlar için hayat kurtarıcı sığınaklar yapabilirsiniz. Bunun için çok büyük olmayan bir veya birkaç karton kutuyu kalın naylon veya muşamba ile kaplayıp, ambalaj bandı ile sağlamca bantlamak ve bu kutulara fazla büyük olmayan kapılar açmak yeterlidir. Yaptığınız bu barınakları da yine korunaklı yerlere koymaya çalışırsanız sokaktaki kedi dostlarımız için yaşam biraz daha kolaylaşacaktır.

Haftanın isimleri

Köpek: Rudy- Bubba- Sam- Tommy
Kedi: Mario- Fitz- Cathy- Sisi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA