• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Akvaryum ısıtıcılarını kapatmayı unutmayın

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2013, 00:00
Akvaryumlarda normalde akvaryum sıcaklığını 26 C derecede sabit tutmaya yarayan ısıtıcıları havaların ısınması ile birlikte kapatmanız gerekmektedir. Bu aletlerin içinde ısıyı sabit tutan termostat bulunmasına rağmen arıza ve suya uygun olmayan düşük kapasitede ısıtıcıların kullanımında havaların ısınması ile su sıcaklığı balıkların ve diğer canlıların yaşayamayacağı yüksek sıcaklıklara çıkabilir.

Köpeklerdeki en kötü davranış
Köpekler bazı nedenlerle sahiplerinin en çok rahatsız olduğu kötü bir davranışta bulunabilirler. Özellikle yavru köpeklerde sık görülen bu davranış kendi dışkılarını yemedir. Bunun nedenleri tam belli olmasa da vitamin mineral madde eksikliklerinin bu davranışı tetiklediği saptanmıştır. Davranışsal olan dışkı yemede yetişkin ve genç köpeklerde strese ve sıkılmaya bağlı spontan olarak gelişip sonrasında alışkanlık haline gelebilir. Yavru köpeklerde annesinden erken ayrılan yavrularda ve erken dönemde önüne yiyecek olarak kuru mama verilen köpeklerde yaş gıdaya karşı oluşan eksiklik kendi dışkısını yeme şeklinde bir alışkanlık oluşturabilir. Özellikle ev ve süs hayvanları satan yerlere satış amaçlı getirilip kafeslere koyulan anne sütü emme dönemi olan 1-1,5 ay civarı yavrularda bu sorun ileriki yaşlarda çok fazla görülür. Bunların dışında köpekler hemcinsleri olan kurt ve çakallar gibi doğada yarı leşçil hayvanlar oldukları için yaşadıkları ortamda besine benzeyen her şeyi kolayca içgüdüleri ile yeme eğilimindedirler.

Mobilyalarım mahvoldu!
Kediler doğada kediler hem tırnaklarını törpülemek hem de patilerindeki fenomen dediğimiz bazı salgılarla bölgelerini işaretlemek amacıyla tırnaklarını ağaçlara sürterek törpülerler. Ev yaşamında ise avlanma için tırnaklarına ihtiyaç duymamasına rağmen doğal içgüdülerini devam ettirip ağaca benzeyen tüm eşyalarınızda tırnaklarını bilemeye çalışırlar. Eşyalara bu şekilde zarar vermemesi için kedi sahibinin aynı anda da yapabileceği iki seçeneği vardır. Birincisi kedinizin uykulu zamanlarında veteriner hekiminizin size gösterdiği yöntemle ve kedi tırnak makası ile tırnaklarını düzenli olarak kesmek, ikincisi ise evdeki özellikle yemek yediği ve tuvaletini yaptığı bölgelere uygun tırmalama platformları koymaktır. Eğer bunlara rağmen tırnaklarını kesmekte zorlanıyorsanız, 3 ayda bir olan iç parazit uygulamalarına veterinere götürdüğünüzde tırnaklarını kesmesini isteyebilirsiniz.

Haftanın isimleri

Köpek: Gölge- Kenny- Marcie- Oz
Kedi: Karagöz- Jazzy- Lisa-Mannix


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA