• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Sıcakta köpek gezdirilmez

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.07.2013, 00:00
Özellikle yaz günlerinin yüksek sıcaklarının söz konusu olduğu bu günlerde köpekleriniz normalde yaşadıkları, uyudukları yerlerde bile sıcaklardan aşırı etkilenmektedir. Bu dönemde köpekleri tıraş ettirmek onlar için ciddi rahatlatıcı bir çözüm olabilir. Sokak köpeklerini veya doğadaki benzer canlıları incelerseniz geceleri ve sabah çok erken saatler ile akşam serin saatleri faaliyet için seçtiklerini görürsünüz. Aynı şekilde biz de köpeğimizi sabah 10, akşam 6, hatta 7'den önce dışarıya gezdirmeye çıkarmamalıyız. Sadece bu yüzden güneş veya ısı çarpması yaşayan köpekler kliniğimize gelmektedir.

Tüyler ve sıcak
Havaların ısınması ile birlikte nasıl biz kışlık kıyafetlerimizi değiştirip daha ince yapıda kıyafetler giyiyorsak. Köpek ve kediler de soğuklara uygun yapıdaki kalın ve sık tüyleri döküp sıcak havalara uygun daha ince yapıda tüyler çıkarmaya başlarlar. İşte bu dönemde aşırı bir tüy dökülmesi başlar. Eğer uygun fırçalarla düzenli tararsak 1 veya en fazla 2 ay kadar süren bu dönemde tüm değiştirilen tüyleri toplamış oluruz. Eğer bu tüy dökülmesine dayanamıyorsak bir veteriner kliniğinde profesyonel tarama ve yıkama yaptırarak 1 ayda dökülecek tüylerini bir günde aldırmış olursunuz. Buna rağmen hala tüy dökülme probleminiz devam ediyorsa ve havalar aşırı sıcaksa en iyi çare, her ırk köpek ve kedinizi tıraş ettirip toptan tüy dökülmesi probleminden kurtulabilir ve evcil hayvanınızı sıcaktan korumuş olursunuz.

Haftanın isimleri
Köpek: Buddy- Pongo- Ringo-Tara
Kedi: Flower- Pisser- Aki-Ninno

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA