• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS’a dev smaçör şart GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS'a dev smaçör şart

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2013, 00:00
İzmir ve Türk Voleybolunun gururu ARKAS, CEV Şampiyonlar Ligi'nde güçlü rakipleriyle mücadele ederek Altılı Finale kadar geldi, elendi ama sadece bizleri değil, ülkeyi gururlandırdı. Mavi-beyazlıların erkeklerde Türkiye'nin en iyi takımı olduğu da su götürmez bir gerçek. Ancak biz daha büyük hedefler için ne yapılabilir diyoruz. Artık tüm Avrupa, ARKAS'ın tek ve en büyük silahının Libermann Agamez olduğun uğrendi. Biz maalesef çapraz bir dev smaçörle rakibini dikkatini dağıtamadık. Agamez de vurdu, vurdu, smaç servis attı, bazı maçları tek başına aldı. Burutay yeteneğini yansıtamadı, smaç servislerini kullanamadı, smaçlarda da solak olmasının avantajını kullanamadı, genellikle bloğa takıldı. Bravo, aylar süren sakatlığı nedeniyle bir türlü kendinden bekleneni veremedi. Perrin kimi zaman etkiliydi, kimi zaman silik. Duff ve Simac da şampiyonluk hedefi olan takımın ana parçaları değil, gerektiği zaman kullanılabilecek oyuncular.

Bu statü değişmeli
Voleybolda Avrupa Kupaları ilginç bir statüyle oynanıyor. Örneğin deplasmandaki maçı 2-2 berabere iken tie-break setiyle 3-2 kaybettiniz, evinizdeki rövanşı 3-0 bile kazansanız yetmiyor, 15 sayılık altın seti de mutlaka kazanmalısınız, kaybettiniz mi işiniz bitik. Bu da takımların kurnazlıklarına ,taktik hesapları yaparak tur atlamalarına yarıyor. Örneğin 3 set kendini saklayan ve yormayan bir takım son 15 sayıya tüm gücünü vererek hedefe ulaşıyor. Rakibinin üç sette sağladığı üstünlük hiç işe yaramıyor. Takımların yakınmalarını dikkate alan CEV'in eski statüye dönme kararı alabileceği bilgileri geliyor. Buna göre iki takım arasında oynanan maçlarda set ve sayı averajına bakılarak tur atlayan takım belirlenecek. Tabii hakemlerin evinde oynayan takımlara müsamaha göstermemesi, seyirci baskısından etkilenmemesi gerekiyor ve setin yanısıra her sayının önemli olduğunun da dikkate alınması şart. Ama şimdiki statünün değişmesi gerektiğine zok kişi hemfikir.

Filede Altınordu-Altay rekabeti
Erkekler 2.Voleybol Liginde yarın Alsancak Atatürk Voleybol Salonunda Altınordu-Altay rekabeti yaşanacak. A.Ordu Konak Belediye, Altay Tevfik Fikret Lisesi Altekma ile saat 15.00'te karşılaşacak. Ligde 16 maçta 16 galibiyetme naümağlup liderliğini koruyan Şeytanlar grup şampuiyonluğunu garantiledi. Altay TFL Altekma ise Puan Cetvelinde 6.sırada bulunuyor. A.Ordu'nun favori olduğu karşılaşmanın zevkli geçmesi bekleniyor. Bu maçtan önce aynı salonda saat 13.00'te Yaşam Pınarım Karşıyaka, Balıkesir Belediyespor'la karşılaşacak.

Halkbank intikam alacak
Voleybolda, Erkekler CEV Kupası yarı finalinde altın sette finale veda eden Maliye Milli Piyango için üzülürken, final vizesi alan Halkbank ile seavindik. İşin ilginç yönü, Halkbank'ın finaldeki rakibinin de Maliye Milli Piyango'yu eleyen İtalya'nın Andreoli takımı olması. Yani Maliye'den kaçan İtalyanları Halkbank yenerek hemşehrisinin intikamını alacak. Halkbank Avrupa Kupaları'nda süper başarılar gösteriyor. CEV Kupası Yarı Finalinde hem Ankara'da hem de Ukrayna'da Lokomotive Kharkiv takımını set vermeren 3-0, 3-0 yenerek finale çıktı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI