• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zirvede başbaşa GÜRKAN ERTAÇ

Zirvede başbaşa

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2014, 00:00
Erkekler Voleybol 1. Lig'inde 7. hafta maçları ardından ilk bölüm şampiyon adayları ön plana çıktı. Halkbank ile ARKAS belli ki yarışı birlikte sürdürecekler. Diğerleri, bu ikili önünde aldıkları başarılarla avunacaklar. Haftanın takımı, İstanbul'da F.Bahçe'ye set vermeyen ARKAS'tı. Kübalı Marshall'ın ilk kez forma giyip eski takımına karşı çok iyi performans göstermesi lig ve Avrupa Kupasındaki umutları artırdı. Schmitt ile Marshall'ı durdurmak çok zor. Beşiktaş'ı 3-0 yenen Halkbank, 20 puanla liderliğini korudu. Arkas 19 puanla ikinci, Ziraat Bankası da üçüncü sırada. Pazar günü İzmir'de 16.00'daki Arkas-Ziraat Bankası maçı heyecan kasırgası. Haftanın sonuçları: Ziraat B.-Palandöken B.: 3-0, Maliye M.Piyango-G.Saray: 2-3, İnegöl B.-Gümüşhane Torul: 3-1, İst.B.B-Şahinbey: 3-1. PAZAR: Beşiktaş-F.Bahçe, Palandöken-M.M.Piyango, Güm.Torul-Halkbank, Şahinbey-İnegöl, G.Saray-İst.B.B,

Vakıfbank zirveyi F.Bahçe'den devraldı

Bayanlar Birinci Lig'de 6. hafta sonunda F.Bahçe'yi 3-1 yenen Vakıfbank, liderlik koltuğuna oturdu. Eczacıbaşı VitrA, Beşiktaş'ı set vermeden geçerken averajla 3.sırada yer aldı, Sarıyer B.'yi 3-1 yenen İdman Ocağı, 13. puanla 4'üncü sıraya yükseldi. G.Saray'ın evinde Nilüfer'e 3-1 yenilmesi haftanın sürpriziydi. Beşiktaş'ın henüz puan alamaması ise üzücü. Puan durumu: 1-Vakıfbank 16 Puan, 2-F.Bahçe 14 puan, 3-Eczacıbaşı 14 puan, 4-İdmanocağı 13 puan, 5-G.Saray 11 puan, 6-Nilüfer 10 puan, 7-Bursa B.Ş.B. 9 puan, 8-Sarıyer B. 7 puan 9- Çanakkale B. 7 puan, 10- İlbank 4 puan, 11-Beşiktaş puansız, 12-Yeşilyurt puansız.

Hanımlar bir harika


Avrupa Kupalarında Bayanlarda fırtına gibi esiyor, önümüze çıkanı yenip geçiyoruz. CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank, deplasmanda Piacenza'yı 3-0 yenerken, F.Bahçe Grundig, Azeri Azeryol Bakü'den 3-1 ile sıyrıldı. Eczacıbaşı VitrA ise deplasmanda Polonya'nın Impel'ini 3-0 yendi. CEV Kupası ilk tur rövanşında G.Saray Daikin, deplasmanda Fransız Cannet'i 3-2 yenerek tur atladı. Challenge Cup'da Bursa B.B, deplasmanda Avusturya'nın UVC Holding'ini 3-0 yenerek, bir üst tura çıktı. Aynı kupada İlbank, deplasmanda Bulgar Levski Sofya'yı 3-0 yenerek tur geçti.

Eski tüfekler dernek kurdu

Onlar bir dönem İzmir ve Türk Voleyboluna hizmet edip, ulusal boyutta iz bırakmışlardı. Şimdi ideal bir girişimde bulunup "VOLEYBOLA GÖNÜL VERENLER DERNEĞİ"ni kurdular. Kurucu üyeler hep bildik dostlar. Kimler mi ? Mustafa Topaç, Hüseyin Uzunoğlu, Yılmaz İzgüt, Savaş Araz, Feyza Saysen, Yusuf Eskinazi, Uğud Özden, Nazmi Özcan, Dr.Hüsnü Gürsu. İnanıyorum ki yakılan kıvılcım büyüyecek ve genişlemelerle kor ateş haline gelecek. Kutluyorum onları.

Seramiksan'dan diyabete smaç


Seramiksan Bayan Voleybol Takımı, Diyabet hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Turgutlu'da Tip 1 Diyabetliler Derneği'yle ortak bir çalışma yaptı. Maç öncesi ve devre arasında ücretsiz kan şekeri taraması yapıldı. Taramaya Turgutluluların ilgisi büyük oldu. 7 Eylül salonu'nun girişine kurulan standı ziyaret edenler şeker taramasından geçirilirken, hastalıkla ilgili bilgilendirildiler. Seramiksan Asbaşkanı Burak Ersoy, "Halkımızın bilinçlenmesini sağlamak adına çok faydalı olduğuna inanıyorum. Takımımız oyuncuları ve teknik ekibi de maç öncesi kan şekeri taramasından geçti" dedi. Ne güzel bir kampanya. Helal olsun Seramiksan'lılara...Öte yandan bizim lig olan 2.Lig Bayanlar A Grubunda bu hafta da birbirinden önemli maçlar var. Pazar günü 14.00'te Rota Koleji-KSK Asrın Grup, 15.00'te ARKAS-Salihli Belediye, 14.00 Seramiksan-Işıkkent, 14.00'te Ant.B.Ş.B-Balıkesir B.maçları var. Salihli 6 maçta 17 puanla lider, Asrın Grup KSK 6 maçta 15 puanla ikinci, Rota Koleji 7 maçta 14 puanla üçüncü, ARKAS 6 maçta 13 puanla dördüncü, Balıkesir B.7 maçta 13 puanla beşinci, Seramiksan 6 maçta 13 puanla 6.sıradalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA