• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Haydi Birinci Lig’e GÜRKAN ERTAÇ

Haydi Birinci Lig'e

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2015, 00:00
Bayanlar Voleybol 2. Ligi A Grubu'nda Play-Off yarışı son 3 haftada daha da kızıştı. 17'de 17 yaparak Play-Off'u çok önceden garantileyen amağlup lider Salihli Belediye inmemek üzere zirveye bayrağı dikerken 3 bilet için müthiş mücadele var. Bir maç fazlası bulunan 2. sıradaki Balıkesir Belediye 39 puanda. Balıkesir ekibinin Işıkkent ve Anadolu'yu yendiğini varsayarsak ligi 45 puanda tamamlıyor, 38 puanla 3. sıradaki Asrın Grup KSK, ARKAS ve Seramiksan'la (Turgutlu'da) zor maçlara çıkacak, TVL'yi geçer. Son haftaların formda takımı ROTA Koleji, 36 puanla 4.sırada. Ama Yeşil Bayramiç, TVF Lisesi ve ARKAS maçlarını alırlarsa 45 puanla bileti kaparlar. 34 puandaki Seramiksan'ın zor sınavları var. Salihli'ye deplasmana gidiyorlar, KSK'yi ağırlıyorlar. Anadolu Üniversitesi sorun olmaz. Genel tahminle, Balıkesir, KSK, Rota'nın play-off şansı daha yüksek. Salihli-Seramiksan ve Seramiksan-KSK maçları sonucu tayin eder. 33 puanlı ARKAS'ın KSK, Y.Bayramiç ve ROTA'yı yenerek şans yaratması da olası. İşte yarınki maçlar: Arkas-KSK Asrın Grup (18.30), Seramiksan-Anadolu Üni. (16.30), Antalya BŞB-Işıkkent (14.00), Rota K-Yeşilbayramiç (14.30), TVF-Salihli B. (13.00).

Pazara bayram var


Erkekler Voleybol İkinci Liginde İzmir'in temsilcileri BalsporChokoliva ile TFL Altekma pazar günü İzmir'de peşpeşe maçlara çıkacaklar. BalsporChokoliva 14.30'da İstanbul B.Ş.Belediye ile oynarken 16.30'da da TFL Altekma'nın rakibi Esk.Anadolu Üniversitesi. Bu maçlar kaçmaz.

Başkanı isyan ettirdiler

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil dertli mi dertli. Şikayeti medyadan, yani bizlerden ve haklı mı, yerden göğe kadar haklı. Mutlugil diyor ki, "Beşiktaş Futbol Takımının Avrupa Kupası'ndaki başarıları çarşaf çarşaf manşetlere taşınıyor, bizim 9 takımımız çeşitli Avrupa Kupalarında şampiyonluğa oynuyor, 3 takımımız Şampiyonlar Liginde şampiyon olma şansına sahip ama voleybolun yer aldığı yer sayfalarda iki-üç sütunu geçmiyor. Doğrusun başkan...Biz futbolun peşine takılmış gidiyoruz. Oysa diğer branşları sevdirmek de Türk Medyasının görevi olmalı.

Statü değişmeli


Voleybol Erkekler Birinci Ligi'nde hatalı statü nedeniyle play-off'a kadar oynanan maçların sıralamayı saptamaktan öte, hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Bu nedenle ilk 8'i garantileyen takımlar maçlara ya eksik kadroyla çıkıyor, ya da yenilgileri pek umursamıyor. Oysa öyle bir sistem getirilmeli ki sezonun her bölümünde heyecan yaşansın. Ya ilk 4'e giren takımlara play-off'a ekstra puanla girme şansı tanınmalı (Ki daha önce ARKAS'ın şampiyon olduğu yıl Marmaris'te yapıldı) ya da ilk bölümü birinci bitiren takımın CEV Şampiyonlar Ligine direkt katılacağı ilan edilmeli.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA