• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yusuf Şimşek ve KSK HALİL FİNCAN

Yusuf Şimşek ve KSK

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.01.2014, 00:00
Futbolculuk kariyerindeki tecrübelerle teknik adamlığa da iyi bir giriş yapan Yusuf Şimşek, Karşıyaka'nın Play Off yolundaki ilacı olabilir

Milenyum'un 3. ayının son günü. Yani 31 Mart 2000. Denizli Atatürk Stadı. Denizlispor, Trabzonspor ile oynuyor. Kale arkasında fotoğraf çekiyorum. Bir adam var Denizlispor'da. Bilek hareketleri müthiş, sanki yürüyerek adam geçiyor. "Kim bu?" diyorum yanımdaki foto muhabiri arkadaşlara.
- E Yusuf işte, diyorlar.
Namı kulaktan kulağa yayılan, üç büyüklerle anılan Yusuf. Hani büyüklerimizin Metin Oktay'ı, Lefter Küçükandonyadis'i anlatırken "Onu bir de canlı izleyecektin" dediği adamlardan. Hakikaten bir sonraki sezon F.Bahçe'ye gitti Yusuf. Ve G.Antep, Ankaraspor, A.Sebat, Denizli, Bursa, Beşiktaş, Erciyes ve Turgutlu çerçevesindeki upuzun bir kariyere imza attı. F.Bahçe'de "Ortega ile yan yana oynamaz" dediler. Beşiktaş'ta ise "Delgado ve Quaresma varken Yusuf'a ne gerek var" diye söylendiler. Hatta Turgutlu'da "Oyuncu-antrenör olur mu?" diye ahkam kestiler. Ama hep bu iddialara set çekti. Yusuf Şimşek önceki gün Karşıyaka'nın başında hoca olarak sahaya çıktı. Öncesinde de Turgutlu'da futbolcu-antrenörlükle başladığı teknik adamlık macerasını, Ç.Rize'de yardımcı antrenörlük ve Denizli'de teknik direktörlük ile sürdürdü. İzmir'de ilk sınavında Yusuf'u ve ekibini izleyemedim ama sordum. Maçı takip eden muhabir arkadaşım Görkem Türkyılmaz heyecanına ve maçı yaşayışına atıfta bulunarak "Bazı anlarda kenardan sağ bekle aynı anda hareketlendi ve onla birlikte hızlandı" dedi. Belki bu an ileride İngilizlerin efsanesi Sir Stanley Matthews'un dripling çabaları gibi ileride üzerine konarak anlatılır. Şöyle ki, Matthews bir maçta rakibini çalımladıktan sonra korner bayrağında terini silip, saçlarını düzeltir. Bu bir şehir efsanesi olur ve çok sonraları "Şortunun cebinden tarağını çıkartıp saçlarını taradı" diye filan anlatılır. Hobbit'te Gandalf'ın da dediği gibi "İyi hikayeler abartılmayı hak eder." Yani iş Yusuf'un KSK'deki başlangıcını iyi bir hikayeye dönüştürmesinde. Çünkü Play-Off ile arasındaki 11 puanlık farka rağmen bunu başarırsa zaten hakkında denilecekler abartı da sayılmayacaktır. Bekleyelim, görelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI