• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
YOLUN SONU KARANLIK HALİL FİNCAN

YOLUN SONU KARANLIK

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2015, 00:00
Puan durumlarına bakınca içi kararıyor insanın. Ege'nin futbolla imtihanında yine işler yolunda gitmiyor. Altay'ın 7 haftadır golü bile yok. Manisa, Denizli ve Buca PTT'de can çekişiyor. Süper Lig'de ise Akhisar ile Bal-Kes umutlarını günden güne tüketiyor
Radyoda yeni kaybettiğimiz Müzeyyen Senar'ın bir şarkısı. Beste Selahattin Pınar. "Yetmez mi bu hasret, daha yıllarca mı sürsün?" Rast makamındaki şarkının adının "Aylar geçiyor" olduğunu öğreniyorum. Ne içli söylüyor Senar. Sevgiliye dair özlemi ne güzel dillendiriyor. Yazmak istediklerime öyle denk düşüyor ki hem de. Müzikten futbola yatay geçiş sağlıyor adeta. Haftanın tüm puan durumlarına bakarken, Ege adına aynı sözler dökülüyor ağzımdan:
"Yetmez mi bu hasret, daha yıllarca mı sürsün?"
Şarkıya cevap, sürecek gibi. Çünkü Ege ile dolu yine puan tablolarının dibi. Egeli ekiplerin çoğunda terk-i diyar kaygısı. Misal Altay. Namı "Büyük Altay" Ama o eski günlerle arasında 'büyük' fark var. Son 7 haftada golü, son 12 haftada ise galibiyeti yok. Toplam golü on beş. Aynı gruptaki Hataysporlu Murat Uluç'un şu ana dek attığı gol sayısı ise 16. O Murat Uluç ki geçen sezon Altay'daydı. Acı ama gerçek. Matematik, "Hligde kalabilir" diyor. Yalan yok, kalabilir. Fakat gerçek şu ki tabloya göre daha şimdiden her açıdan sınıfta kalmış. Son 10 yılda hep gerilemiş. Göztepe gibi... İzmirspor gibi... O İzmirspor ki 10 yıl önce A Kategorisi'nde savaşıyordu. Yani şimdiki PTT 1. Lig'de. Ama Şimşekler artık Bölgesel Amatör Lig'de. Bakmayın kısaltılmış halinin 'BAL' olduğuna. İzmirspor'un yıllardan beri yaşadığı en 'acı' deneyim aslında.
PTT 1. Lig... Manisaspor... Bir dönem Selçuk İnan'ın, Arda Turan'ın, Burak Yılmaz'ın oynadığı, rakiplerine korku salan takımın yerinde yeller esiyor. Son 5 haftada tek galibiyeti var. O da bir basamak üstündeki can çekişen Denizlispor'a karşı. Aldığı 5 galibiyetin 4'ü içeride. Deplasmandaki tek puanı ise G.Antep BŞB.'ye karşı. G.Antep BŞB. de zaten Ordu ve Samsun'dan sonra sahasında en az kazanan takım.
Biraz önce Denizli dedik ya, onlarla devam edelim. 2009-2010 sezonunda Süper Lig'den düştü. Düştüğünden bu yana ise hep idare etti. Hep ortalarda. Ne yukarılarda, ne aşağılarda. 2010-2011 sezonunu 9. bitirdi. 2011-2012'yi ise 10. sırada. 2012-2013'te 11., 2013-2014'te 10. oldu. Ta ki bu sezona kadar. Şimdilerde o da dipte. Ligin Orduspor'dan sonra en az kazanan (3 galibiyet) takımı. Deplasmanda galibiyeti olmayan tek takım. Üstelik 6 haftadır kazanamıyorlar. 15. sırada ise Buca var. Onlar ise 6 hafta sonra güldüler. Denizli'ye karşı. Acı gerçeğin bir başka resmi. Süper Lig'in dibindeki Balıkesir ile 13. sıradaki Akhisar'ın gidişatı da aynı. Akhisar 13 maçtır kayıp mesela. Bal-Kes'in durumu da ortada. Beyaz Grup'taki Turgutlu'da panikte. Bu tabloya bakınca yukarıdaki başlıktan başkası gelmiyor aklıma. Bir de Müzeyyen Senar'ın söylediği o şarkı.
"Yetmez mi bu hasret, daha yıllarca mı sürsün?"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI