• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenis haberleri NECDET KESTELLİ

Tenis haberleri

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2010, 00:00
İletişim dünyasında yaşıyoruz. Her şey çok hızlı, her şey çok açık artık... Tenisçiler buna alışık. Spor muhabirleri, köşe yazarları, tenis yazarları, internet habercileri ile büyük tenis kitlelerine hitap eden haberleşme guruplarının gelişim ve yaklaşımları sayesinde her türlü, iyi-kötü haber veya çatlak sesler yanında yapıcı fikir, görüş, öneri, uyarı, düşünce ve kritikler, hatta şikayetler önce kulüplere, tenis severlere, ilgili mercilere yani Tenis Federasyonuna ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne en kısa yoldan iletilmekte. Böylece bu iletilerin alınmış ve anlaşılmış olduğunu kabul ederek mantıklı açıklamalar yanında neticeleri de beklenmeye başlandı. Umarız bu yaklaşımlar tenisimiz ve tenisçilerimiz için verimli olur ve de diyalog başlar... Diyalog başarı ve gelişmenin baş şartıdır. Böyle biline...

Sırada Gelişim var
Kültürpark'ın yeni yöneticileri hiçbir konuyu boşlamadan çok sıkı çalışıyorlar. Önceki Yönetimin yapmış olduğu programa uyarak büyük tenisçimiz Ziya Ağabeyin (Kıpkızılörenli) adına "insanlar hayattayken anılsınlar" anlayışı içinde düzenlenen turnuvayı geçtiğimiz pazartesi günü başlattılar.
Geliri tamamen Ziya Ağabeye bırakılacak bu turnuvanın tüm İzmir kulüplerinden kalabalık bir katılımla çok başarılı geçmesini diliyorum.
Bu dönemde işlerini, evlerini bırakan, büyük özveri ve işbirliği örneği veren, kendilerini "değişim için" kulübe adayan çoğu spordan gelen yeni yöneticilerimiz, sükunet içinde, risklerini bilerek ancak hizmet aşkı ve birikimleriyle üstlendikleri zorlu görevi, kulübün kurumsal kimliğini zedelemeden, kulübü her bakımdan geldiği yerden çok daha iyi yerlere getirebilir, sporcularımızı yalnız Türkiye de değil, dış ülkelerde de podyuma çıktıklarını göstererek başarabilirler sanıyorum. Projelerinin yanında, kurumsallaşma arzuları, şeffaf ama akılcı ve yapıcı uygulama ve yaklaşımları tüm Türkiye'de izlenmesi gereken, ayrıca gönüllü kuruluşlara, spor yüksek okullarında ders olarak okutulabilecek ve spor kulüplerine örnek olacak niteliktedir. Çalışmaların semereleri pek yakında ortaya çıkacaktır umarım. Hep beraber göreceğiz ve alkışlayacağız inşallah. Yeter ki herkesin desteği onlarla olsun ve de bu destek devam etsin.

Kulüpler modaya uymalı
Tüm tenis kulüpleri kurumsallaşamadıkları için neredeyse hepsi borç batağında. Tabii tek sebep bu değil: hayat zorlaştı, aş aslanın ağzından karnına indi... Çocukların eğitimini gerçekleştirebilmek hiç de kolay değil... Artık 8 saat çalışmak, hatta tek iş bile yetmiyor insana... Arzularda çoğaldı... Borçlarda ödemekle bitmiyor, bitse de yenisi başlıyor bu tüketim dünyasında... Stres her şeyin içine girmiş durumda maalesef. İnsanlar işleri öncelikli olduğundan ne kendilerine, ne de spora yeteri kadar zaman ayıramıyor.
Ancak ne mutlu ki bazı sporseverler bu işin de kolayını buldular. İş çıkışı ister evlerinde, isterse kulüplerinde hafif bir yemekten sonra, bulabilenler kapalı kortlara, diğerleri de mevsimine göre giyinerek ışıklandırılmış kortlara koşuyorlar. Orada gece yarılarına kadar eş ve dostlarıyla beraber sporlarını yaptıkları gibi streslerini de atıp, mutlu ve yorgun bir şekilde uyumak üzere evlerine dönüyorlar.
Evet, gidişat değişiyor. Işıklandırması iyi olan, kapalı kortları bulunan kulüplerde gece sporu artık moda... Dostlar arasında düzenlenen turnuvalar ise neşe ve hayat katıyor o güzelim kulüplere... Spor yapanlara da...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI