• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Değişim tam gaz NECDET KESTELLİ

Değişim tam gaz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2011, 00:00

Kültürpark Tenis Kulübü bu sene 70. Kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Bunun için hummalı bir çalışma var. Bir taraftan sosyal tesislerin restorasyonu, diğer taraftan 70. Yıl kutlama faaliyetlerinin hazırlık çalışmaları yürütülüyor. Çok kapsamlı bu çalışmalar sonunda başta kulübün asil üyeleri olmak üzere tüm İzmirliler tenis sporuna, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere doyacak anlaşılan. Aylar sürecek bu etkinliklerin ilki, bu ay içinde yapılacak yepyeni bir sportif olayolacak... Trouble-Double Karışık Çiftler Turnuvası... Aslında bir tenis festivali... Mücadele edilecekGülünecekCoşulacak ve hiç unutulmayacak bir gün tüm İzmirli tenisseverleri kucaklayacak.
Benden söylemesi... Bu yarım gün sürecek neşeli turnuvada maalesef ve yalnız ilk müracaat edecek 128 oyuncu kortlara çıkabilecek... Yetişemeyenler de tribünlerden bu güzelliklerin şahidi olurlar herhalde.
Diğer etkinlikler hakkında ise hiç sır verilmiyor...

İşte istikrar
Yılmadan çalışan, kendine güvenen, hedefine odaklanmış, başarıya inanmış ve gözü pek bir genç... Üstelik akıllı, strateji ve taktik adamı... En önemlisi son derece disiplinli... Artık hislerini, kort içi davranışlarını da kontrol edebiliyor... Evet, Sırp oyuncu Djokoviç'ten bahsediyorum. 24 maçtır yenilmemiş ve Lendl'ın elinde tuttuğu üst üste 26 maçlık yenilmezlik rekoruna ortak olmanın, belki bu rekoru kırmanın eşiğinde... 23 yaşındaki Djokoviç dünya 2 numarası... Şimdilik tabii...
Miami'deki finalde, iki gün önce Federer'e karşı oynadığı oyunun yarısını dahi oynayamayan bir Nadal'ı back hand'ine kısa ve spinli toplarla kilitledi, oynatmadı. Nadal çırpındı, çabaladı ama baş edemedi Djokoviç'le... Halbuki iki gün önceki Nadal-Federer maçında, kısa sürse de seyir olarak çok daha güzel oyunlar oldu. Nadal neredeyse sıfır hata ile son derece konsantre oynayarak, karşılıklı köşeden köşeye müthiş sert ve hızlı vuruşlara rağmen Federer'i hatalara mahkum etti. Son gülen neredeyse her topu "Match Ball"mış gibi oynayan Nadal oldu... Evet, final günü neredeydi o Nadal?İşte tenis, her günü bir olamayan bir spor...

Marsel ve İpek
Milli tenisçimiz ve ekibi turnuvadan turnuvaya uçmaya devam ediyor. Marsel İlhan şimdi Monza Tenis Turnuvası'nda. Toprak sezonunu burada açan İlhan ilk turu geçti. Umarız gösterdiği bu başarılı çıkışı devam ettirir ve söylediği gibi bu seneyi dünyanın ilk 50 oyuncu içine girerek bitirir. İpek Şenoğlu ise toprak sezonuna İspanya'nın Marbella şehrinde ki Andalucia Tennis Turnuvası'nda giriyor. Halen 79. Sırada bulunan oyuncumuzun başarılı haberlerini bekliyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA