• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yolun açık olsun Başak NECDET KESTELLİ

Yolun açık olsun Başak

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2012, 00:00
İzmirli Erol Eraydın'ın biricik tenisçi kızıdır sevgili Başak... Erol, kızının tenisçi olması için çok uğraştı, onu yetiştirdi, oyun stilini oturttu, onu zamanı gelince de müsabakalara gönderdi ve yol haritasını çizdi. Sonunda Başak Avrupa Ferdi Şampiyonası'nda (European Championships) ikinci oldu.
Bugün herkesin kolayca alkışladığı şampiyonumuz, gelecekte de dünya tenisinin tepelerinde yer bulacak olan Milli oyuncumuz Başak'ın bu büyük başarılarından dolayı, başta Erol Eraydın olmak üzere Başak'a yardımcı ve destek olan kişi ve kurumları kutluyorum.
Evet Başak kızım, sıra şimdi sende... Çok çalışkan, özverili ve hırslısın biliyorum. Bu sene çok güzel şampiyonlukları kazandın. Başarıların, yeni başarılar getirdiğini de öğrendin. Şimdi de bu başarılarının semeresini göreceksin. Sponsorların olacak, senin antrenörün, menajerin olmak için can atanları göreceksin... Bunlar mutlu ve sevindirici gelişmeler. Bir de senin bu başarılarından paye çıkarmak isteyenler çıkabilir. Bu da çok normal. Ama lütfen ve artık çok dikkatli ol. Tüm hedeflerin, bunlara ulaşmak için her türlü düşünce ve görüşlerin senin bu günlere gelmende büyük katkıları olan baban Erol'un süzgecinden geçtikten sonra daima kendi kontrolünde olsun. Seçimlerini ve tercihlerini daima iyi ve uzun vadeli düşünerek, inandığın kişilere danışarak belirle. Ve lütfen bunlardan taviz verme. Senin WTA'da çok yükseklere çıkacağına inancımın ne denli büyük olduğunu zaten biliyorsun. Kısacaısı "Yolun açık olsun".

Londra 2012

Maalesef tenis olarak yokuz olimpiyatlarda... Mevcut sıralamalar geçerli olduğu sürece de yakınlarda olmamız mümkün değil gibi görünüyor. Kadınlarda ise şansımız daha yüksek. Onların kendilerini tenise adamaları çok daha kolay olduğu ve artık bilinçli bir şekilde dünya kortlarında mücadele edebildikleri için 4 sene sonraki oyunlara katılabileceklerini umuyor ve bunu hedef olarak koymalarını diliyorum.
Boris Becker "Aynı yıl içinde Wimbledon'u iki kere kazanan olmamıştır" demiş. Gönderme tabii ki üç hafta önce Wimbledon'u kazanıp tekrar bir numaraya yükselen Federer'e...
Bu arada ilk günden kırılmaya başlayan rekorlar ile gerçekleşen mücadeleleri izlemek hakikaten çok güzel. Özellikle prenseslerimizin başarıları insana büyük keyif veriyor. Muhakkak izlenmesi gerekir, diye düşünüyorum.

BAŞARILAR
* Marsel İlhan nihayet özlediğimiz finali 125 bin dolar ödüllü Astana Challenger'de oynadı. Bu hafta 186 numaraya yükselen Çağla Büyükakçay ise 100 bin dolar ödüllü Astana Women's Circuit Turnuvası'nda çeyrek finalinde kaybettikten sonra Amerika Açık öncesi şimdi de Pekin'de.
* Çek Cumhuriyeti'nin Pilzen kentinde düzenlenen 14 yaş Avrupa ferdi şampiyonasında çiftler finali için korta çıkan sporcularımız Alp Şentay ve Ergi Kırkın rakiplerine 6/3-6/2 yenilerek Avrupa ikincisi oldular.
* Çağatay Sami Söke, Alp Şentay ve Ege Melih Azkara'nın yer aldığı 14 Yaş Altı Milli Takımımız Fransa'daki eleme grubunda şampiyon oldu. Daha önce de katıldıkları İspanya'daki finallerde Avrupa 6.sı olmuşlardı.
* Çağatay Sami Söke, Ege Melih Azkara ve Kaya Göre uluslararası Tennis Europe Hitit Cup 2012 'de finallere imza attılar. Teklerde finalde Çağatay Sami Söke, Kaya Göre'yi 6/4 6/3 lük setlerle yenip şampiyon olurken Kaya'da ikincilik kupasını aldı. Çiftlerde de Çağatay Sami Söke & Ege Melih Azkara çifti rakiplerini geçerek şampiyon oldular.
* Tennis Europe Nations Challenge, D Bölgesi 12 Yaş Milli Takım müsabakaları, 26-29 Temmuz arasında Ankara ve Manisa'da oynandı. Erkekler Belçika ve Bosna Hersek'e karşı elde ettikleri 2 galibiyete karşı, iki yenilgi alırlarken, kızlarımız İsveç'i yendiler. Diğer iki maçlarını kaybettiler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI