• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstanbul Cup NECDET KESTELLİ

İstanbul Cup

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2013, 00:00
Tenis tarihimizde İstanbul Cup'ın yeri daima ayrıdır. Uzun süren ve iyi bir ekip çalışması sonunda, alınmış ve her türlü imkan yaratılıp büyük tenis starları getirilerek başarılı olmuştu. İstanbul Cup'ın alınması ve başarıyla devam ettirilmesi Türk tenisine verdiği ivme bakımından önemli bir girişim, yerinde bir yatırımdır. Ardından yine İstanbul'da, bazı kesimlerce istenmemiş olsa da yalnızca 3 kez gerçekleşen ve maalesef Singapur'a yolcu ettiğimiz başarılı "WTA sene sonu turnuvası" aslında WTA yöneticilerine güven veren İstanbul Cup'ın yadsınamaz ve çok büyük bir getirisidir. Cesaret edip başlatanlara, bu konuda desteklerini ve hizmetlerini esirgemeyenlere tenisimiz adına teşekkür etmek her halde boynumuzun borcu. WTA geldi, gerçekleşti ve rüzgar gibi alkışlarla geçti, gitti... Belki de hiç dönmemek üzere Singapur'a uğurlandı. Bizlere de bu turnuvayı özlemek kaldı... Yaşadıklarımızı, gördüklerimizi kar hanemize yazıp bu şöleni hafızalarımızda mutlulukla saklayacağımızı umut ediyorum.

Seyirci şampiyon

Dünyanın en çok para eden turnuvalarından biriydi İstanbul Cup. Güzel sporcular, izlemesine doyum olmayan ve muhteşem rekabetlere ve burada gösterilen zoraki kararlılık, sponsor zafiyeti, medyanın da yeterli ilgiyi göstermemesine rağmen yalnız organizasyonun düzgünlüğü ve seyircinin gücüyle zirveye ve başarıya ulaştı. WTA sene sonu turnuvasının şampiyonları aslında ve çoğu bu sporla yeni tanışan ancak çok çabuk severek tribünleri dolduran vefakar her yaştan kadın, erkek ve çocuk seyircilerdi. Tribünleri dolduran, medyamıza renk katan, izlenmesine doyum olmayan bu organizasyonu sevmiş, çok da alışmıştık. Gidişine tabii ki üzüldük.

Müthiş finalde Djokovic güldü

ATP sene sonu turnuvası Londra'da O2 arenada pazartesi akşamı oynanan Djokoviç - Nadal final maçıyla son buldu. Bazel'de yenildiği Del Potru'yu Paris'te yendikten sonra, ilk sekiz arasında tekrar karşılaştığı Del Potro'yu yine yenen İsviçreli Federer, son dört arasına girdi. Ancak yarı finalde Nadal'ı geçemedi. Yarı finalin diğer ayağında İsviçreli Wavrinka Djokoviç'e yenilince final dünyanın bir ve iki numaraları arasında oynandı. Kazanan sezonu şampiyonlukla açan Djokoviç oldu. Alkışlıyoruz. Burada ilginç olan, Federer'in aldığı tüm yenilgilere ve bu sene hiçbir şampiyonluk kazanmamasına rağmen Murray'ın da içinde bulunduğu ilk dörtten kopmamış olması. Tabii ki İsviçre gibi küçücük bir ülkeden 2 oyuncunun ilk sekizde yer alması da ilginç.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA