• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turnuvalar ardı ardına NECDET KESTELLİ

Turnuvalar ardı ardına

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2014, 00:00
ATP Erkekler tenisinde Zagrep'te M.Cilic; Vina Del Mar'da F.Fognini; Roterdam'da T.Berdych; Memphis'te K.Nishikori; Buenos Aires'de D.Ferrer şampiyon oldu. Bu hafta ise mücadeleler Rio de Janeiro, Marsilya ve Delray Beach'de yapılacak. TED kulübü oyuncusu milli gururumuz Marsel İlhan Astana Challenger turnuvası için Kazakistan'da, Barış Ergüden de Rusya'da raket sallayacak. WTA kadınlar tenisinde ise Paris'te A. Pavlyuchenkova; Doha'da ise çıtasını bu sene de yükselten S.Halep şampiyonluğa ulaştı. Bu hafta ise Dubai ve Rio de Janeiro'da raket sallayacaklar. Pemra Özgen İngiltere'de; Başak Eraydın, Melis Sezer ve İpek Soylu Rusya'daki ana tablo oynayan diğer sporcularımız.
Bu maçların çoğu hafta boyunca Sports TV'de yayınlanacak. Ulaş Can'ı izleyin ve kaçırmayın.Bu arada TE Avrupa Kış Kupası finallerine katılan gençlerimizden 14 ve 16 Yaş Erkek Milli takımlarımız yedinci oldu. Dünya kortlarında ter döken Çağatay Sami Söke, Alp Şentay ve Ergi Kırkın'ı alkışlıyorum.

Veteran mı Senyör mü?

Veteran kelimesi içinde barındırdığı uzun bir geçmişi ve kazanılmış sürekliliği ifade eder. Önemi bundandır. Senior (Senyör yazılsa hem daha çok yakışacak, hem de sanki daha Türkçe olacak) ise belli bir yaştan sonra başlayan etkinliği ve ciddi bir hobisel ve sportif aktiviteyi gösterir. ITF in değerlendirmesi, uyguladığı isim veya tabir değişikliği, veteran kesimin azalması değil, belki de istikrarını bulmaya başlaması, buna karşılık ve büyük bir sevinçle belli bir yaştan sonra spora başlayanlarda büyük artış gözlemlenmesi sonucudur sanıyorum. Bizde değeri pek bilinmese de...

Tenise odaklanmak

Aslında zaten bireysel bir spor olan teniste, son zamanlarda meydana gelen gelişmeler, her ne kadar "tenisçi olmaya kararlı" az sayıdaki gencin, kendilerini tenise adayabilmiş vakıflar ve kulüpler tarafından ciddi bir şekilde desteklenmeleri sayesinde gerçekleşmeye başladı.
Böyle olsa da kurum, kulüp ve kişiler tarafından önerilmiş, Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde yapılabilecek olası müşterek çalışmalar, bu gelişmelerin gerçekleşmesine ve gelişmesine katkıda bulunacaktır. Üstünde çalışılması gereken bir konu...

Kılıç'tan beklentimiz

Gerçekçi ve modern bir spor politikasının yerleşmesi için Spor Bakanlığı'nın önemi yadsınamaz. Bu bakımdan yeni Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'tan, yalnızca spora eğilmesi, sporun yalnız futboldan ibaret olmadığını anlayabilmesi, işleri makamında oturarak değil sık sık ve tüm federasyonlarla birebir diyalog içine girmesini bekliyoruz. Ayrıca defalarca, sanal ortam dahil her yerde anlatılmış önemli ve çarpık konuların en ince noktalarına kadar inebilmesini diliyoruz. Politika, strateji, planlama ve tabii bunlara bağlı tüm ilgili kanunların günümüze, ülkemize ve özel sporumuzun özellikli ihtiyaçlarına göre uyarlanarak tekrar hazırlanmasını, bunların paralelinde iç yönetmeliklerin güncellenmesini, ilgili tüm kuruluşların da kurumsallaşmış olmasını talep ediyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI