• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Cup unutulmaz NECDET KESTELLİ

İzmir Cup unutulmaz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2014, 00:00
Ümidimiz ve centilmen oyuncumuz Cem İlkel'i 2. turda iki sette eleyen 30 yaşındaki tecrübeli Malek Jaziri (94 numara) ve Marsel'i yarı finalde yenerek finale çıkan 2013 yılının ITF junior 1 numarası Borna Coric (178 numara) arasında UTEM'de gerçekleşen 3 setlik final maçı birinci sınıf bir maç olarak İzmirli tenis severlerin hafızalarına yerleşti. Geleceğin yıldızlarının parladığı challenger turnuvaları arasında, muhakkak ki bu yedincisi oynanmış olan 2014 İzmir Cup Turnuvası aşağıda çalakalem sıraladığım bazı güzelliklerle bir tenis şöleni olarak yerini buldu:
- Evet, İzmir Cup'ta bir yıldız parladıHem de daha 17 yaşında: Borna Coric.
- Malek Jaziri: 30 yaşında... Teknik, güç ve tecrübe... Seyretmesi büyük keyif verdi.
- Coşkulu, gelişen ve çoğalan bir tenis seyircisi vardı.
- İşbirliği ve birlikteliğin gücünü gördük.
Ve başarıya imza atan, İzmirli tenis severlerin yüzlerini güldüren top toplayıcıları, hakemleri, hizmetlileri, kararlı, azimli, çalışkan, özverili ve kocaman yürekli bütünleşmiş bir organizasyon komitesini alkışladık. Şimdi de süreklilik için 2015'te tekrarını ve daha iyisini istiyoruz.

En güzel şampiyon

- Büyük bir yükseliş gösteren Güzel oyuncu İvanoviç fırtına gibi esmeye devam ediyor. Kendi gibi, İstanbul Cup'tan beri eski günlerine dönebilme çabası veren Wozniacky'yi Tokyo'da oynanan Toray Pan Pacific Open turnuvasında 2 sette yenerek büyük bir şampiyonluk daha kazandı
- Fransa'nın Metz şehrinde gerçekleşen ve Fransızların abone olduğu Moselle Open turnuvasında şampiyonluk bu sene yükselmekte olan Belçikalı GOFFİN'e geçti.
- Radwanska yine düşüşte: Seoul'da oynanan Kia Korea Open turnuvasında 3. Turda Lepchenko'ya 3 sette yenilere turnuvaya veda etti.

Sürpriz elemeler

- Wuhan'da halen devam eden turnuvada 1 ve 2 numaralı seri başları olan Serena Williams ile Simona Halep ilk turda elendiler. Halep 3 sette Muguruza'ya yenildi, Serena ise hastalanarak bu sene iki defa yenildiği Alize Cornet'ye karşı maçı bırakmak durumunda kaldı.
- Bu hafta Malezya Open (Nishikori 1. Numaralı seri başı), Shenzen turnuvası ( Andy Murray W.C ile 2. Seri başı) oynanıyor.
- Nadal'ın durumunda ise pek olumlu haberler alınmıyor.
- Tenise renk katan, uzak doğunun tenisteki en güçlü ve en efendi temsilcisi Lİ NA tenise veda etti. Tenis camiası muhakkak Lİ NA'yı çok özleyecektir.

Başkan Tural'ın ilginç tespiti

TTF Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Osman Tural, Türkiye'de antrenör yok demiş ve kendi maaşı ile ilgili bir de örnek vermiş. Kendi açısından bakıldığında çok doğruymuş gibi gözüküyor. Ancak TTF WEB sayfasında ki her kademeden mevcut TTF'ye kayıtlı, senelerin birikimi neticesinde oluşmuş ve birkaç yönetim dönemini kapsadığı kesin olan 986 antrenör sayısını görünce insanların şaşırmaması mümkün değil. Bende şaşırdım: iyice irdelenmesi gereken bir konu her halde!

Senior Türkiye Şampiyonası


Kültürpark Tenis kulübünün emektarları yine sahnedeydi: Ayşim Pennetti Kadınlar 50 + yaş gurubunda, Aysel Ertuğ Kadınlar 60 + yaş gurubunda,
Hasan Sarıoğlu Erkekler 60 + yaş gurubunda şampiyon olurlarken
Beytullah Aldemir Erkekler 50 + yaş gurubunda büyük oyuncu Muharrem Ataç'a yenilerek ikinci oldu. Kutluyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA